6ος Στόλος: ΦΩΤΟ γροθιά στο στομάχι από την τουρκική άσκηση «Μπλε Φάλαινα». Αμερικανοί και Τούρκοι σχεδιάζουν επιχειρήσεις – Μια λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά

Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε χθες από το Αμερικανικό Ναυτικό, είναι «γροθιά στο στομάχι» για τους Έλληνες.

Συνοδεύει την ανακοίνωση για συμμετοχή των αμερικανικών στρατευμάτων στην τουρκική άσκηση «Mavi Balina» (Μπλε Φάλαινα).

Σκυμμένοι πάνω από ένα χάρτη, οι πιλότοι σχεδιάζουν την επιχείρηση την οποία θε εκτελέσουν.

Αν και η αποτύπωση της επιχείρησης, είναι δυτικά της Κύπρου στα διεθνή ύδατα, το χέρι του Τούρκου πιλότου, πατάει πάνω στο Καστελόριζο, το οποίο δεν είναι ευδιάκριτο εάν περιλαμβάνεται μέσα στον σχεδιασμό ή όχι.

Στην άσκηση που έγινε από τις 27 Σπετεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου πήραν μέρος στρατεύματα από το Πακιστάν, τη Ρουμανία, την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και η ΝΑΤΟϊκή δύναμη SNMG-2, στην οποία συμμετέχει η φρεγάτα ΕΛΛΗ.

Ωστόσο, επειδή κατά τον σχεδιασμό της άσκησης οι Τούρκοι για μια ακόμα φορά επιχείρησαν με πονηριά να εντάξουν περιοχές του FIR Αθηνών υπό τον έλεγχό τους, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης έδωσε εντολή να φύγει από την άσκηση η ελληνική φρεγάτα.

Πάντως οι ΗΠΑ και ο 6ος Στόλος όπως άλλωστε φαίνεται, συνέχισαν κανονικά την συμμετοχή τους, συμβάλλοντας μάλιστα με το αεροσκάφος  P-8A, το οποίο επιχείρησε για δεύτερη φορά από το αεροδρόμιο Dalaman  της Τουρκίας._________________________________________________
 

 

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com