Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αδειάζει τον Πάνο Καμμένο. Σε προσωπικό του ναυάγιο εξελίσσεται το πολυπόθητο ταξίδι του στις ΗΠΑ

Ο Πάνος Καμμένος μια μια κίνηση από αυτές που συνηθίζουμε να δικαιολογούμε στο εσωτερικό της χώρας λόγω του αυθόρμητου χαρακτήρα του, κατάφερε να μετατρέψει το ταξίδι του στις ΗΠΑ σε εφιάλτη για τον ίδιο αλλά και για την εικόνα της χώρα.

Η πρωτοβουλί του ΥΕΘΑ να φθάσει στις ΗΠΑ και να προτείνει ένα προσωπικό του σχέδιο για το Σκοπιανό άφησε άναυδους τους Αμερικάνους.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε τη διαφωνία του με το Plan B του Έλληνα υπουργού Άμυνας και τόνισε πως η Ουάσινγκτον παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με αποκλειστική του δήλωση στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον Θανάση Τσίτσα ο Αμερικανός τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα… plan B παρά μόνο η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία έγινε δεκτή από τους πολίτες της ΠΓΔΜ που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος δεν δίστασε να αφήσει αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου για το γεγονός πως ο Έλληνας υπουργός δημοσιοποίησε λεπτομέρειες προσωπικών διπλωματικών συνομιλιών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις, ο Πάνος Καμμένος «έριξε» στο τραπέζι ένα εναλλακτικό σχέδιο για το Σκοπιανό.

Αυτό θα ήταν πως σε περίπτωση εμπλοκής της Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να υπάρξει μια αμυντική συμφωνία μεταξύ των χωρών της περιοχής (Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία) που εξασφαλίζει την ασφάλεια.

Ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ που ρωτήθηκε από τον ΑΝΤ1, απάντησε:

«Δεν ανακοινώνουμε δημόσια τις λεπτομέρειες των προσωπικών μας διπλωματικών συνομιλιών, αλλά η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για το θέμα αυτό είναι σαφής:

χαιρετίζουμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στις 30 Σεπτεμβρίου, στο οποίο οι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την αποδοχή της Συμφωνίας Πρεσπών μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας. Υποστηρίζουμε σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία θα επιτρέψει στην πΓΔΜ να αναλάβει τη νόμιμη θέση της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, συμβάλλοντας στην περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία».Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com