Στρατιωτικός συνδικαλισμός: Με μηνύσεις και αγωγές κατά στρατιωτικών παίρνεις την εξουσία; Σοκάρει τους στρατιωτικούς η τακτικής της ΠΟΜΕΝΣ – Τι δείχνει

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Τακτική «Καμμένου» φαίνεται ότι ακολουθεί η ΠΟΜΕΝΣ, με μηνύσεις και αγωγές εναντίον στρατιωτικών, οι οποίες έχουν σοκάρει ακόμα και όσους στρατιωτικούς έβλεπαν με συμπάθεια την προσπάθεια εγκαθίδρυσης μιας ανεξάρτητης ομοσπονδίας.

Πίσω από κάθε μηνυόμενο, πίσω από κάθε στρατιωτικό που δέχεται την αγωγή βλέπουν το δικό τους όνομα και σκέφτονται ότι μπορεί να ήταν στη θέση τους.

Ας δούμε όμως πως οι ίδιοι οι συνδικαλιστές αιτιολογούν την πράξη τους:

«Η  ΠΟΜΕΝΣ, βασιζόμενη σε έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία, κινήθηκε θεσμικά, ως όφειλε, και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αναδειχθούν οι ενέργειες αυτών που με τη σύσταση ομοσπονδιών – κλώνων κατηργημένων σωματείων επιχειρούν για μια ακόμα φορά να διχάσουν και να παραπλανήσουν τους εν ενεργεία στρατιωτικούς αλλά και την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ανοιχτά, οργανωμένα και θεσμικά έχουμε απευθυνθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας τις ανωτέρω ενέργειες και ζητώντας να επέλθουν οι σχετικές κυρώσεις.

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από τις ενέργειές μας αυτές μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Όποιος θεωρεί ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στη σύσταση του κλώνου,  παρά τα όσα αναγράφονται στα επίσημα έγγραφα,  δεν έχει παρά να εκφράσει ανοιχτά τη θέση του».

Το ερώτημα που είναι κρίσιμο και δεν δεν δίνεται απάντηση σε καμία από τις ανακοινώσεις της ΠΟΜΕΝΣ είναι εάν βρίσκει υποστηρικτές η τακτική της και ποιους.

Κατά την προσωπική μας άποψη, η τακτική των μηνύσεων και αγωγών, δείχνει αδυναμία της Ομοσπονδίας να διαδραματίσει τον ρόλο που επαγγέλλεται.

Η ανακοίνωση για προσφυγές στην Δικαιοσύνη, δείχνει αδυναμία να επιβάλλει συνδικαλιστικά την άποψή της.

Ο συνδικαλισμός βασίζεται στη δύναμη και τη συνεργασία των πολλών.

Εάν οι πολλοί ήταν με το μέρος της ΠΟΜΕΝΣ, δεν θα υπήρχε κανένα θέμα καθώς θα απομονώνονταν οι όποιοι ενοχλητικοί, ή όσοι ενδεχομένως θα έβλαπταν τα συμφέροντα των στρατιωτικών.

Η δύναμη των ομοσπονδιών είναι οι πρωτοβάθμιες οργανώσεις, και η μαζική συμμετοχή σε αυτές.

Η τακτική της προσφυγής στη Δικαιοσύνη δείχνει ότι δεν υπάρχει δύναμη στα πρωτοβάθμια σωματεία ούτε υποστηρικτές των απόψεων, οι οποίες γίνεται προσπάθεια να επιβληθούν από πάνω προς τα κάτω.

Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δεν έχει καμία σχέση με συνδικαλιστική πρακτική.

Θα έπρεπε η ΠΟΜΕΝΣ να είναι σε θέση να ακροάται τι λένε οι στρατιωτικοί για αυτή την πορεία της.

Τι λένε οι στρατιωτικοί για τους συνδικαλιστές

Ας λάβει λοιπόν υπόψη της όσα μας έρχονται στο ηλεκτρονκό μας ταχυδρομείο:

«Η ΔΙΑΜΑΧΗ μεταξύ ΠΟΜΕΝΣ , ΠΟΕΣ καλά κρατεί . Καθημερινά το ένστολο προσωπικό βρίσκεται αντιμέτωπο με επιθετικά μηνύματα στον ισότοπο του facebook ,και συνεχή ανταλλαγή μηνύσεων .

Εκατέρωθεν οι πλευρές ευαγγελίζονται ότι αποσκοπούν, για το καλό του συνδικαλισμού και της εκπροσώπησης των συνάδερφων.

Πακτωλός χρημάτων διατίθεται σε δικαστικούς αγώνες, τρώγοντας τις σάρκες τους, με χρήματα που θα έπρεπε να διατίθενται για διεκδικήσεις επίλυσης και μη εφαρμογής νόμων που αφορούν προβλήματα των συνάδερφων τους.

Γινόμαστε αποδέκτες εκατοντάδων μηνυμάτων ,από στελέχη που αναρωτούνται ως πότε;

Καιρός είναι να σταματήσει το κυνήγι προσωπικών μικροσυμφερόντων ,και εγωισμών , όπως πολλοί ισχυρίζονται και να να επικεντρωθούν στον πραγματικό σκοπό , που δεν είναι άλλος από την ουσιαστική άσκηση των καθηκόντων τους, που απορρέει από το νομό ενωμένοι και δυνατοί με μια φωνή .

Υπάρχει απέχθεια και απομάκρυνση των συνάδερφων από την συνδικαλιστική εκπροσώπηση αφού όπως υποστηρίζουν με τη συμπεριφορά αυτή πλήττεται η αξιοπιστία τόσο στους πολιτικούς προϊσταμένους αλλά και στη στρατιωτική ηγεσία.

Κάποιοι δεν διστάζουν να καταθέσουν και προτάσεις : «μήπως έφτασε η ώρα να κάτσουν σε ένα τραπέζι να γίνει ενοποίηση, να εγγυηθούν την ενότητα και οι άμεσα εμπλεκόμενοι να αποχωρήσουν σε επίτιμες θέσεις ώστε να προχωρήσει , δυναμικά και ουσιαστικά η εκπροσώπηση των στρατιωτικών ».

Εμείς αυτές τις φωνές τις ακούμε ,…………εκεί στην ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ έπεσε βαρηκοΐα ;»

Κι άλλος σημειώνει

«Και ενώ η ΠΟΕΣ με την ΠΟΜΕΝΣ μαλώνουν εγώ αναγκάζομαι λόγω της υπηρεσίας να διατηρώ εκτός από το σπίτι της οικογένειας, δεύτερο σπίτι σε άλλη πόλη μαζί με δύο σπίτια ακόμα των παιδιών μου που σπουδάζουν και όλα αυτά με ένα μισθό εν έτη 2018 το οποίο έχει ανακηρυχθεί ως έτος μέριμνας προσωπικού (τρομάρα μας) !!!

Ουδέποτε συμπάθησα το συνδικαλισμό και η διάσπαση αυτή με δικαιώνει, εκπροσωπείστε όσους θέλετε συνάδελφοι της ΠΟΕΣ και της ΠΟΜΕΝΣ, όχι όμως ΕΜΕΝΑ !!!»
_________________________________________________
 

 

  • Αν σου άρεσε το θέμα, μοιράσου το στο Facebook και βοήθησε και άλλους να το μάθουν.
  • Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com


Προηγούμενο άρθροMέσα οι “βάσεις του θανάτου” ή έξω ο κ. Καμμένος;
Επόμενο άρθροΘέμα «Καμμένου» στην κυβέρνηση!
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).