Τα ελληνικά drone, η φωτιά στο Μάτι και ο Πάνος Καμμένος – Τι έλεγε τότε ο υπουργός για την συμμετοχή των drones και τι λέει σήμερα.

Ήταν 24 Ιουλίου όταν η Ελλάδα όλη ζούσε τον εφιάλτη. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος διοργάνωσε άμεσα συνέντευξη Τύπου στην οποία τόνιζε ότι όλα τα drone  που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, πέφτουν στη μάχη που δινόταν στην Ανατολική Αττική.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Είχαμε μια αναδιοργάνωση των περιπόλων που έτσι κι αλλιώς γίνονται σε όλη την Ελλάδα από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνοφυλακής για την πρόληψη των πυρκαγιών και εντείναμε τις προσπάθειες οι ομάδες αυτές, κάτω από το συντονισμό και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εκεί που χρειάζεται, να έχουμε μια συχνότερη και πιο οργανωμένη παρουσία, ενισχυόμενη από μέσα τα οποία διατίθενται,

δηλαδή μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τις συμμαχικές δυνάμεις, μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τα οποία ενεργοποιήσαμε ήδη και θα εξαντλήσουμε την ενεργοποίησή τους μέσα στις επόμενες ώρες, αεροπορικά μέσα τα οποία θα μπορούν να δίνουν σαφέστερη εικόνα και πληροφορίες».

Η εντύπωση που αφήνει στον μέσο πολίτη είναι ότι πτητικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, «οργώνουν» την περιοχή.

Η πραγματική εικόνα αποτυπώνεται ωστόσο στην απάντηση που έδωσε στην Βουλή σε σχετική ερώτηση:

Το ΓΕΣ διέθεσε ένα μη επανδρομένο αεροσκάφος (drone) στις 24 Ιουλίου, το οποίο πέταξε στο Μάτι για 2,5 ώρες, για την επιτήρηση της περιοχής…

Τα συμπεράσματα δικά σας…

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες»