Νέο Μισθολόγιο υποστηρίζει πως έχει ήδη ετοιμαστεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Στρατηγός Κωσταράκος. Ζητά πλήρη αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών.


Με χθεσινή του παρέμβαση ο στρατηγός Κωσταράκος, αναφέρεται στις Ένοπλες Δυνάμεις στο μετα-μνημονιακό τοπίο και ζητά την αποκατάσταση όλων των μισθολογικών αδικιών που έγιναν (ακόμα και επί των ημερών του).

Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι σε γνώση του, έχει ήδη συνταχθεί ένα νέο μισθολόγιο, αλλά δηλώνει ότι δεν γνωρίζει εάν είναι καλό ή κακό.

Είναι πάντως η χρονική συγκυρία της παρέμβασής του, λίγο πριν τις κυβερνητικές εξαγγελίες στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Δείτε τι αναφέρει ο στρατηγός Κωσταράκος σχετικά με το μισθολόγιο των στρατιωτικών:

Τα μέσα μας και τα οπλικά μας συστήματά ειναι τόσο καλά όσο ειναι οι χειριστές τους. Απαιτείται λοιπόν πλήρης αποκατάσταση όλων των μισθολογικών αδικιών που έγιναν σε βάρος των στελεχών των ΕΔ.

Απόδοση των οφειλόμενων αμοιβών απο αποφάσεις του ΣτΕ ή απο υποσχεθείσες παροχές.

Όχι στη θέσπιση “περίεργων” επιδομάτων και χρημάτων κάτω από το τραπέζι με ταυτόχρονο “κλείσιμο ματιού”, όπως στο παρελθόν.

Δεν είμαστε και δεν πρέπει να γίνουμε πελάτες κανενός.

Ξεκάθαρα και γνωστά σε όλους, φορολογούμενα επιδόματα και παροχές (οικογενειακές, κινδύνου, ευθύνης, παραμεθορίου κλπ) που χορηγούνται για να καλύψουν μια συγκεκριμένη και υπαρκτή υπηρεσία και ανάγκη, ενταγμένα μέσα στον επίσημο μισθό. Κανένας δεν κάνει χάρη σε κανέναν.

Στο πάρτυ των προηγούμενων δεκαετιών δεν είμασταν καλεσμένοι αλλα κληθήκαμε τελικά να πληρώσουμε τον λογαριασμό (ασφαλώς όχι οι μόνοι).

Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται νέο πραγματικό σύγχρονο μισθολόγιο.

Realshave.gr

Στρατηγός Κωσταράκος: Έτοιμο το νέο Μισθολόγιο

Το υπάρχον είναι απαράδεκτο. Ένα νέο μισθολόγιο ξέρω ότι έχει ήδη συνταχθεί. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, ευνοϊκό ή δυσμενές.

Θα πρέπει όμως επιτέλους να ξεκαθαρισθεί η κατάσταση. Ο Λοχίας να παίρνει τον μισθό του Λοχία και ο Λοχαγός το μισθό του Λοχαγού, και ο μισθός όλων είναι τέτοιος που να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς την οικογένειά τους.

Δεν είναι λογικό και επιτρεπτό να δίνουμε στο Λοχία αποδοχές Λοχαγού γιατί οι δικές του είναι ψίχουλα με τα οποία δεν μπορεί να ζήσει.

Αυτή η μισθολογική αναρχία και “κουτοπονηριά” των πολλών τελευταίων ετών είναι που μας οδήγησαν σε αναίτιες ξαφνικές περικοπές και αδικαιολόγητες μειώσεις των αποδοχών μας, όταν μας «έπιασαν» οι «θεσμοί».

Πρέπει να διορθωθεί και να μην επαναληφθεί ξανά τέτοιο φαινόμενο. Το κράτος εεν παρανομεί σε βάρος του εαυτού του.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να επαναλάβω την άποψή μου ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια, η κυβέρνηση υποχρεούται να λάβει μέτρα αποκατάστασης των προβλημάτων που δημιούργησε η δημοσιονομική κρίση.

Η παρούσα κυβέρνηση, που εκτός των άλλων στο παρελθόν πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες εναντίον των δημοσιονομικών περικοπών, έχει την ηθική τουλάχιστον υποχρέωση να το κάνει και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.