Σύλληψη Τούρκων στρατιωτικών: Έληξε το συμβάν – επιστρέφουν στην Τουρκία οι δυο στρατιωτικοί που πέρασαν σήμερα το πρωί τα σύνορα με την Ελλάδα.

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Επιστρέφουν στην πατρίδα τους οι δυο Τούρκοι στρατιωτικοί που πέρασαν τα ελληνικά σύνορα σήμερα το πρωί και συνελήφθησαν από τις ελληνικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr οι Τούρκοι συνελήφθησαν από τα στρατιωτικά περίπολα στην περιοχή και παραδόθηκαν στους συνοριοφύλακες που είναι αρμόδιοι για την φύλαξη των συνόρων μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύλληψη Τούρκων στρατιωτικών στον Έβρο: Τι λένε οι νεώτερες πληροφορίες

Η υπόθεσή τους εξετάστηκε εξονυχιστικά  και φαίνεται ότι όπως και  οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που φυλακίστηκαν στην Τουρκία, δεν είχαν πρόθεση να παραβιάσουν τα σύνορα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα χάθηκαν.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν συνελήφθησαν μαζί αλλά ξεχωριστά.

Οι δυο Τούρκοι στρατιωτικοί θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αφού δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο γι αυτούς. Αναμένεται μάλιστα να παραδοθούν στις τουρκικές Αρχές  μέσω του τελωνείου των Κήπων Έβρου, που είναι και η μοναδική επίσημη δίοδος με την Τουρκία στην περιοχή.

Αφού ολοκληρωθεί η επιστροφή, αναμένεται να διασαφηνιστούν οι λεπτομέρειες από το ΓΕΣ, ή από το ΓΕΕΘΑ, με σχετική ανακοίνωση.

 

 

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»