Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών: Νέο επεισόδιο Καμμένου – ΣΥΡΙΖΑ για το όνομα της Σχολής – Δεν βρίσκει τα αρχεία ονοματοδοσίας το ΥΕΘΑ

Η ονομασία του στρατοπέδου της ΣΜΥ αποτελεί αγκάθι στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου καθώς από πέρυσι 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους στη Βουλή έχουν ζητήσει την αλλαγή του από Στρατόπεδο «Καβράκου» σε στρατόπεδο ΣΜΥ.

Μετά την υπογραφή της συνθηκολόγησης ανάμεσα στον Τσολάκογλου και τους Γερμανούς , ο Καβράκος εξέδωσε διαταγή με την οποία εμπόδιζε τους ευέλπιδες να πολεμήσουν τους Γερμανούς όπως όριζαν τα διαγγέλματα του βασιλιά, τονίζουν οι 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτησή τους.

Αλλοιώνεται η έννοια του ήρωα, του γενναίου άνδρα, του πολεμιστή που χάνει τη ζωή του στους αγώνες του Έθνους και του «ουδέν πείθει όσον το παράδειγμα». Δεν αποτελεί φάρο και παράδειγμα προς μίμηση για τους μαθητές της ΣΜΥ, τόνιζαν οι βουλευτές.

Ο Πάνος Καμμένος από την πλευρά του υπεραμύνεται της διατήρησης του ονόματος ως έχει. Σε σχετκή απάντησή του μάλιστα, έχει γράψει προς τους κυβερνητικούς βουλευτές:

Απαιτείται πλήρης μελέτη του συνόλου του ατομικού φακέλου του Αντιστράτηγου Χρήστου Καβράκου προκειμένου να αποφευχθεί εσφαλμένη αντίληψη για την προσωπικότητά του και το έργο του και ίσως όχι μόνο αναφορά σε μεμονωμένα περιστατικά.

Σε κάθε όμως περίπτωση σας παρακαλώ να μας γνωστοποιήσετε τα έγγραφα στοιχεία τα οποία έχετε υπ’ όψη σας για τον Αντιστράτηγο Χρήστο Καβράκο, προκειμένου να τεθούν υπ’όψη μας.

Τέλος η συγκεκριμένη ονομασία στο Στρατόπεδο της ΣΜΥ υφίσταται ήδη από το έτος 1975 ενώ για ενδεχόμενη μετονομασία του, η οποία δύναται να διερευνηθεί, θα πρέπει να υπάρξει σχετική εισήγηση του ΓΕΣ όπως προβλέπεται από τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα και εν προκειμένω στην από 29 Σεπτεμβρίου 2015, εν ισχύ, Διαταγή του ΓΕΣ υπό στοιχεία Φ.911.24/3/332196/Σ.8703

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα στην απάντησή του δέχθηκε ερώτηση από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία τον καλούσε να καταθέσει τα έγγραφα στα οποία στηρίζει την άρνησή του.

Ωστόσο, όπως φαίνεται υπάρχει αδυναμία να βρεθούν τα έγγραφα τα οποία επικαλέστηκε ο Πάνος Καμμένος. Το μόνο που υπάρχει είναι η πρόσφατη απόφαση του ΓΕΣ με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου 2015.

Κατά περίεργο τρόπο, όλα τα άλλα έγγραφα έχουν εξαφανιστεί και είναι αδύνατο να βρεθούν, υποστηρίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Θα υπάρξει άραγε συνέχεια από τον ΣΥΡΙΖΑ;

 

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com