στρατηγός Κωσταράκος, Βασίλης Κικίλιας

Υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατηγός Κωσταράκος.

Την πληροφορία δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» σε ρεποτάζ σχετικά με τα πρόσωπα που είναι πιθανό να συγκροτήσουν τη ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος.

Τα σενάρια για την συμμετοχή του στρατηγού Κωσταράκου στα γαλάζια ψηφοδέλτια, έουν ξεκινήσει από την συνάντησή του με τον τομεάρχη άμυνας της ΝΔΒασίλη Κικίλια στις βρυξέλλες τον περασμένο Απρίλιο.

Το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” αποδίδει τις πρόσφατες παρεμβάσεις που κάνει στον δημόσιο λόγο ο στρατηγός Κωσταράκος, ασκώντας σκληρή κριτική στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο ενδεχόμενο να πολιτευτεί.

Διαβάστε όλες τις παρεμβάσεις που έχει κάνει ο στρατηγός το τελευταίο διάστημα, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

Πέραν του ακαδημαϊκού κόσμου, ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχει τακτικά σημαντικούς εκπροσώπους του στα ψηφοδέλτια Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Ενα τέτοιο σημαίνον πρόσωπο είναι ο απερχόμενος πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκος, που βρίσκεται ανάμεσα στις πιθανές επιλογές του κ. Μητσοτάκη.

Ο Θεσσαλονικιός (με καταγωγή από τη Μάνη) πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει ασκήσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα σκληρή κριτική στη νυν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.