Καταγγελία για το έτος Μέριμνας Προσωπικού κάνει ΕΜΘ με επιστολή του στο Armyvoice.gr, δημοσιοποιώντας τον “Γολγοθά” που ανεβαίνει στο ΜΤΑ για το εφάπαξ.


Τι μας γράφει:

Είμαι ένας ΕΜΘ με 26 χρόνια υπηρεσίας (έτος κατάταξης 1992) παντρεμένος με τρια παιδιά, όπου πρόσφατα βίωσα την απαξίωση της υπηρεσίας μου στον μέγιστο βαθμό.

Στα μέσα του καλοκαιριού μας έγινε ενημέρωση ότι το ΜΤΑ μπορούσε να προχωρήσει στην παροχή του ποσού των 10,000 € (απο το δικαιούμενο του εφάπαξ βοήθημα) ανά μερισματούχο ο οποίος θα είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα ο ποίος θα είχε τουλάχιστον (και αυτό είναι σημαντικό) 20 ετή μερισματική σχέση με το ταμείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Έτος Μέριμνας Προσωπικού: Δεν χορηγούν ούτε κορδόνια!

Όπως καταλαβαίνετε ήταν μια αχτίνα φωτός, και παρόλο που τα 10.000 θα τοκιζόταν με 2,5% και στο τέλος θα αφαιρούταν από το εφάπαξ των 35- 40 ετών πολλοί συνάδερφοι έσπευσαν να υποβάλουν την αντίστοιχη αίτηση.

Δυστυχώς η υπηρεσία μας έδειξε και πάλι το πρόσωπο της και δεν ήτο ευχάριστο, Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με μία συνάδελφο που υπηρετεί στο ΜΤΑ- ΕΛΛΟΑ ενημερώθηκα το εξής :

Για τις τρείς πρώτες σειρές ΕΜΘ (90-91-92 ) οι κρατήσεις που γινόταν υπερ ΜΤΑ δεν είχαν ανταποδοτικό (?) χαρακτήρα αλλά κοινωνική εισφορά (!?) υπέρ του ταμείου ΣΥΜΦΩΝΑ με την ερμηνεία του νόμου ..

Δηλαδή μου κρατούσαν λεφτά, αλλά αυτά τα λεφτά πηγαίναν στο ..άγνωστό και δεν επενδυόταν ΟΠΩΣ συνέβαινε με τους αντίστοιχους συναδέρφους των ΑΣΣΥ και ΑΣΕΙ ώστε να δημιουργηθεί το εφάπαξ.

Realshave.gr

ΕΜΘ: Έτος Μέριμνας Προσωπικού ή κάτι άλλο;

Στην αφελέστατη μου ερώτηση , ότι έχω 26 χρόνια μείον 5 (1992-1997) = 21 μου απάντησε ότι δεν είναι έτσι αλλά ΣΥΜΦΩΝΑ με την ερμηνεία του νόμου μου αφερούνται και άλλα (!! )χρόνια και η μερισματική μου σχέση ξεκινάει απο το 2001!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Έτος μέριμνας προσωπικού»: Aλήθεια ή φάρσα;

Και για να με αποτελειώσει μου είπε τα εξής:

ΠΡΕΠΕΙ να ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΤΕ της εισφορές των 5 χρόνων (40€ το μήνα για 5 χρόνια) αλλιώς σε περίπτωση συνταξιοδοτήσεως πχ στα 35 έτη υπηρεσίας θα πάρετε εφάπαξ για 25… κάπου εκεί έκλεισα το τηλέφωνο και αναρωτιόμουνα σε ποια χώρα- υπηρεσία έχει γίνει τέτοια διάκριση;

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ επιλογή μου να ενταχθώ στης τάξεις της Π.Α και να την υπηρετήσω πιστά από διάφορες θέσεις και Μονάδες ανά την Ελληνική επικράτεια και τώρα που ζητάω ένα μικρό κομμάτι απ’ο τα δεδουλευμένα να εισπράττω αυτήν την απαξίωση – παραλογισμό;

Υπάρχει κράτος δικαίου και εάν ναι γιατί δεν εφαρμόζεται η ισονομία;

Η μήπως θα πρέπει να διεκδικήσω τα ΝΟΜΙΜΑ και αυτονόητα μέσα στης αίθουσες των δικαστηρίων. Ένας απελπισμένος – απογοητευμένος ΕΜΘ. Ζητείται ΕΛΠΙΣ..