Σύστημα παρακολούθησης πυρών αρμάτων -Video με την απίθανη ελληνική πατέντα LFME από το Δ’ ΣΣ  και την 25η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία

Πετροχώρι Ξάνθης, Ιωάννα Ηλιάδη

Το Armyvoice.gr παρουσιάζει σήμερα την ελληνική πατέντα που γλίτωσε την χώρα από δαπάνες εκατομμυρίων. Το προσωπικό του ΚΕΤΕΣ έφτιαξε πατέντα πάνω στο σύστημα παρακολούθησης πυρών αρμάτων του KMW και κατάφερε να το ξεπεράσει.

Βρεθήκαμε στην έδρα της 25ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, εκεί που χτυπά η καρδιά των τεθωρακισμένων και της τεχνολογίας.

Ο επαγγελματισμός του προσωπικού είνα εντυπωσιακός, καθώς και το έργο που παράγει. Πριν μας ενημερώσουν για το σύστημα παρακολούθησης πυρών αρμάτων, είχαμε την ευκαιρία να δούμε βολές στο καταπληκτικό πεδίο βολής που υπάρχει στο Πετροχώρι Ξάνθης και μείναμε εντυπωσιασμένοι.

Εντυπωσιασμένοι από όσα μπορούν να δημιουργήσουν τα ελληνικά μυαλά με ελάχιστα χρήματα.

Το σύστημα Παρακολούθησης Πυρών Αρμάτων LFME

Το σύστημα Παρακολούθησης Βολών με Πραγματικά Πυρά (LFME) αποτελείται από κλωβό, θέση εκπαιδευτού, εξοπλισμό αρμάτων, μονάδα παρακολούθησης με πίνακα σκόπευσης και μονάδα τροφοδοσίας ρεύματος.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Armyvoice.gr ο διοικητής Ταξίαρχος Αστέριος Σαμαράς, το σύστημα παρακολούθησης πυρών αρμάτων – HELLAS,  κατασκευάστηκε από το προσωπικό του ΚΕΤΕΣ.

Το νέο σύστημα LFME εχει τοποθετηθεί εντός του κλωβού του αντίστοιχου συστήματος LFME της εταιρίας KMW και μπορεί να υποστηρίξει μέχρι 4 άρματα.

Βασίζεται σε απλή αλλά χρηστική εφαρμογή των windows και παρουσιάζει λειτουργίες εφάμιλλές και σε πολλές περιπτώσεις πολύ καλύτερες από το αντίστοιχο σύστημα KMW.

Οι δυνατότητες του συστήματος είναι οι ακόλουθες:

  • Ταυτόχρονη παρακολούθηση των βολών μέσω τηλεοπτικού συστήματος μέχρι 2 αρμάτων τύπου LEO1 A5.
  • «Ζωντανή» μετάδοση της εικόνας των σκοπευτικών οργάνων, ημέρα και νύχτα, καθώς και των ενεργειών του πληρώματος στο εσωτερικό του άρματος.
  • Μετάση στοιχείων από το άρμα βολής στο σταθμό εργασίας του χειριστή – εκπαιδευτή του συστήματος, σε πραγματικό χρόνο
  • ψηφιακή εγγραφή και αναπαραγωγή του ακουστικού και τηλεοπτικού σήματος
  • παρατήρηση και καταγραφή της πρόσκρουσης των βλημάτων στην περιοχή του στόχου, μέσω ανεξάρτητης κάμερας
  • Εύκολη αναζήτηση και εύρεση εξαρτημάτων στο ελεύθερο εμπόριο, περιορίζοντας το κόστος επισευής και παρέχοντας πολλαπλές δυνατότητες αντιμετώπισης οποιασδήποτε βλάβης στο μέλλον
  • Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των βολών από τον επόπτη και τον αξιωματικό βολής, καθώς επίσης και από τα πληρώματα των αρμάτων
  • Ορθότητα των σοτιχείων βολή που διατυπώνονται από την ηλεκτρονική μονάδα του άρματος βολής.
  • Απενημέρωση των πληρωμάτων με το πέρας βολής με την παρουσίαση των καταγεγραμμένων στοιχείων τους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο πλήρωμα να δει και να μάθει από τα σφάλματά του
  • Ορθή και αξιόπιστη αξιολόγηση των πληρωμάτων με την παροχή λεπτομερών σοτιχείων και την καταγραφή των αποτελεσμάτων των ενεργειών των πληρωμάτων κατά τη διάρκεια των βολών.

 
 

Στείλτε μας τις δικές σας απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σας απασχολούν στο [email protected]

 

 

 

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία