κρίσεις 2018. Αποστολάκης

Κρίσεις 2018: Τι θα γίνει στο ΓΕΕΘΑ με τη λήξη της θητείας Αποστολάκη. Ποιες είναι οι ενδείξεις για την ηγεσία των Γενικών Επιτελείων. 

Λίγες ημέρες έμειναν έως τις 15 Σεπτεμβρίου όπου τυπικά λήγει η θητεία του Ναυάρχου Αποστολάκη, ο οποίος παρέλαβε τα καθήκοντά του από τον στρατηγό Κωσταράκο στις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Η συζήτηση για τις κρίσεις 2018 έρχεται και πάλι στο προσκήνιο καθώς με αφορμή την περιπέτεια της υγείας που είχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ , έπαιξαν διάφορα σενάρια για επικείμενες αλλαγές.

Η επιστροφή του Ναυάρχου Αποστολάκη και η επανεργοποίησή του όμως στα καθήκοντά του, προμηνύει ότι δεν αναμένονται αλλαγές. Μάλιστα η ιδιαίτερης σημασίας συνάντησή του με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, δείχνει ότι θα υπάρχει συνέχεια στο έργο του.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης θα ανέβει στην Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό. Άλλωστε φέτος στην ΔΕΘ οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σημαντική παρουσία, μεγαλύτερη από την περυσινή χρονιά.

Κρίσεις 2018: Τέλος στα σενάρια

Η εικόνα αυτή θα δώσει τέλος σε όποιες συζητήσεις γίνονται “ψιθυριστά” αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του αλλά και όπως φαίνεται θα φέρει και την παράταση της θητείας του. Άλλωστε αυτή τη στιγμή το τελευταίο που θα επιθυμούσαν στο υπουργείο είναι αλλαγές στην ηγεσία.

Ωστόσο θα πρέπει να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για να αποφασίσει την παράταση της θητείας του Ναυάρχου Αποστολάκη.

Τέλος δεν αναμένονται αλλαγές στα Γενικά Επιτελεία.

Δείτε το σχετικό σχόλιο που έκανε η Ιωάννα Ηλιάδη στην εκπομπΉ Online  του Σκάι στις 28 Αυγούστου  2018(το σχετικό απόσπασμα θα το δείτε μετά το 09:20)