Τεράστια ρωσική δύναμη έχει συγκεντρωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο ενόψει τις επικείμενης επίθεση στο Ιντλίμπ. Η Τουρκία έχει κατεβάσει άρματα στην περιοχή ενώ ο Τραμπ προειδοποιεί να μην γίνει επέμβαση.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από ρωσικά μέσα, δείχνει την τεράστια δύναμη ρωσικών αεροσκαφών που έχει συγκεντρωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το ρωσικό υπουργείο άμυμας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα πραγματοποιηθεί μεγάλης κλίμακας άσκηση στην οποία θα λάβουν μέρος 26 πολεμικά πλοία (στα οποία περιλαμβάνονται και δυο υποβρύχια) και 34 αεροσκάφη.

Τα ρωσικά αεροσκάφη που παίρνουν μέρος στις ασκήσεις είναι το στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, το αεροσκάφος Tu-142 Bear-F ανθυποβρυχιακού πολέμου  και το Su-35S “Flanker”.

Στο βίντεο, όπως παρατηρεί ο David Cenciotti στο The Αviationist διακρίνεται το Su-30SM του ρωσικού ναυτικύ να απογειώνεται από την αεροπορική βάση Khmeimim μαζί με το Il-78 Midas και ένα  Il-20 Coot .

Στη συνέχεια εμφανίζεται το “Flanker”  και το Tu-142M “Bear F”, ενώ περιέχει και σπάνιες στιγμές από εναέριο εφοδιασμό του Su-30 από το γιγαντιαίο αεροσκάφος Il-78.

 

Η Τουρκία ενισχύει δυνάμεις στο Ιντλίμπ

Ο τουρκικός στρατός ενίσχυσε τις δυνάμεις του στα φυλάκια που έχει δημιουργήσει περιμετρικά της εν λόγω επαρχίας με τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς.

Η επαρχία της Ιντλίμπ είναι το τελευταίο «εμιράτο» στο συριακό έδαφος.

Η επαρχία κατέχεται από τον συριακό βραχίονα της Αλ Κάιντα, την οργάνωση Ταχρίρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις ισλαμιστών που είναι σύμμαχοι της Τουρκίας.

Το προηγούμενο διάστημα η Τουρκία έχτισε 12 φυλάκια-παρατηρητήρια, στην πραγματικότητα οχυρά, περιμετρικά της επικράτειας που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, μετά από συμφωνία με τη Ρωσία και το Ιράν να κηρυχθεί η Ιντλίμπ «ζώνη αποκλιμάκωσης», με την Τουρκία να αναλαμβάνει ρόλο ειρηνευτικής δύναμης μεταξύ των εξεγερμένων και της συριακής κυβέρνησης.

Προειδοποίηση Τραμπα να μην γίνει επίθεση το Ιντλίμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, προειδοποίησε τον Μπασάρ αλ Άσαντ να μην διεξάγει επιχείρηση του συριακού στρατού στην περιφέρεια Ιντλίμπ της Συρίας που παραμένει εστία εξέγερσης στη χώρα.

Διαβάστε σχετικά: Ιντλίμπ: Προειδοποίηση Τραμπ στο παρά πέντε της επίθεσης

 

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες»