Ο εξομοιωτής F-16 viper που θα φιλοξενείται στο περίπτερο της ΠΑ στην ΔΕΘ και ο εξομοιωτής F-35 που θα υπάρχει στο περίπτερο της Lockheed Martin κάνουν κάθε επισκέπτη πιλότο!


Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει ευχάριστες εκπλήξεις για τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τα αμυντικά θέματα. Οι δυο εξομοιωτές, ο εξομοιωτής F-16 viper και ο εξομοιωτής F-35 θα δημιουργήσουν σίγουρα ουρές επικεπτών, πρόθυμων να γίνουν πιλότοι για λίγο και να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Εξομοιωτής F-35 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης!

Αλλά οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) συμμετέχει η ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Οι ελληνκές αμυντικές βιομηχανίες θα συμμετέχουν στο περίπτερο (Νο1) του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Η όλη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου, που υλοποιεί η ΓΔΑΕΕ, για την ανάπτυξη εξωστρέφειας.

Βέβαια η συγκεκριμένη έκθεση δεν έχει ιδιαίτερη εμπορική αξία, αλλά λόγω παρουσίας ανάλογων εταιρειών απο της ΗΠΑ, αφού φέτος οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στην έκθεση, έγινε ορθώς η επιλογή να υπάρχει παρουσία των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών στην έκθεση.

Έτσι εκτός απο τις κρατικές ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ στο περίπτερο του υπουργείου θα είναι και η EFA, BARRACUDA, Akmon, Ventures group, Miltech, Intracom, Kibocabins, και οι δυο σύνδεσμοι των αμυντικών βιομηχανιών ΣΕΚΠΥ και ΕΛΕΑΑ.

Παράλληλα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΔΕΘ το απόγευμα της Τρίτης η Lockheed Martin διοργανώνει συζήτηση στρογγυλής τραπεζης με θεματολογία γύρω απο την ανάπτυξη και προοπτικές της Ελληνικης Αμυντικης Βιομηχανίας.

Στην εκδήλωση αναμένεται να μετέχουν ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, ο ΑΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης, ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ ναύαρχος ε.α. Κυριάκος Κυριακίδης, ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Τάσος Ροζολής, και ο εκπρόσωπος της Lockheed Martin στην Ελλάδα Ντένις Πλέσσας.