Ιντλίμπ – Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει τον Άσσαντ, γράφει σε άρθρο του στην αμερικανική Wall Street Journal ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν

Η επαπειλούμενη επιχείρηση ευρείας κλίμακας των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων για την ανακατάληψη της επαρχίας Ιντλίμπ εγείρει μεγάλους κινδύνους ως προς την ανθρωπιστική κατάσταση και την ασφάλεια στην Τουρκία, στην Ευρώπη και ευρύτερα.

Αυτό υποστηρίζει στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Wall Street Journal ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο άρθρο του στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει δράση όσον αφορά την επαρχία, τον τελευταίο ανταρτοκρατούμενο θύλακα στη Συρία, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «όλος ο κόσμος θα πληρώσει το τίμημα».

Το καθεστώς Άσαντ επιδιώκει να νομιμοποιήσει την επικείμενη επίθεσή του σε θέματα αντιτρομοκρατίας. 

Μην κάνετε λάθος προειδοποιεί την παγκόσμια κοινότητα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν «Καμία χώρα δεν εκτιμά την ανάγκη καταπολέμησης της τρομοκρατίας καλύτερα από την Τουρκία»,

Παράλληλα υποστηρίζει ότι η λύση που προσφέρει ο Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι ψεύτικη.

«Οι αθώοι άνθρωποι δεν πρέπει να θυσιάζονται στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Αυτό θα δημιουργήσει μόνο νέες εστίες τρομοκρατίας και εξτρεμισμού.

 Η άνοδος του ISIS ήταν αποτέλεσμα – όχι αιτία – όσων συνέβαιναν στη Συρία. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να περιέχει τέτοια βία για να σταματήσει η τρομοκρατία».

 

Ο Ερντογάν προειδοποιεί

Το άρθρο του Ταγίπ Ερντογάν κλείνει με την εξής προειδοποίηση:

«Εάν η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και των ΗΠΑ, αποτύχει να αναλάβει δράση τώρα, όχι μόνο αθώοι Σύριοι, αλλά ολόκληρος ο κόσμος θα πληρώσει το τίμημα».

Ο Ερντογάν, ο οποίος την Παρασκευή πήρε μέρος σε μια τριμερή σύνοδο με τους ομολόγους του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ιράν Χασάν Ροχανί για την Ιντλίμπ, στην οποία όμως δεν επιτεύχθηκε συμφωνία, υπογράμμισε ακόμη στο κείμενο ότι η Μόσχα και η Τεχεράνη έχουν ευθύνη για την αποτροπή μιας ανθρωπιστικής καταστροφής στην Ιντλίμπ.Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com