Απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης Αναδρομικά ενστόλων

Άσκηση Παρμενίων: Σφυροκόπημα του «εχθρού» σε όλη τη Θράκη – Έρχεται μαζί με την νυχτερινή ΤΑΜΣ «Στρατηγός Βελισάριος» και την άσκηση «Εμμανουήλ Μινωτάκης» της εθνοφυλακής και μια ακόμα άσκηση αρμάτων στην περιοχή της Ξάνθης. 

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Ηχηρό μήνυμα αποτροπής στον Έβρο και τη Θράκη στέλνει η Ελλάδα σε όποιον επιβουλεύεται τα εδάφη της, με την άσκηση Παρμενίων 2018 και τις παράλληλες με αυτή ασκήσεις σε τοπικό επίπεδο.

Ήδη όπως έγραψε το Armyvoice.gr αυτή την εβδομάδα το Πολεμικό Ναυτικό θα βγάλει στο Αιγαίο τον Στόλο για τρεις σημαντικές ασκήσεις ΑΣΤΡΑΠΗ, ΒΡΟΝΤΗ, ΟΡΜΗ, λίγο πριν ξεκινήσει η άσκηση Παρμενίων.

Στην περιοχή της Θράκης η προετοιμασία είναι ήδη πολύ μεγάλη, καθώς θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Τρεις παράλληλες ασκήσεις, μια εκ των οποίων θα είναι νυχτερινή, προετοιμάζονται να τρέξουν τις ημέρες της άσκησης Παρμενίων ή λίγο πιο μετά.

Η ΤΑΜΣ «Στρατηγός Βελισάριος» θα διεξαχθεί από 5 έως και 12 Οκτωβρίου 2018, στο πεδίο Ασκήσεων «Ψηλού Στάλου», με ευθύνη της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

Σε αυτήν θα λάβουν μέρος Μονάδες Πεζικού, Τεθωρακισμένων, Πυροβολικού και μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού. Η άσκηση έχει στόχο την εκπαίδευση του προσωπικού σε νυχτερινές επιχειρήσεις.

Η τελική φάση της ασκήσεως θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 στα 19:00.

Η άσκηση της εθνοφυλακής «Εμμανουήλ Μινωτάκης» θα διεξαχθεί στην περιοχή Δέλτα του Έβρου στις 7 Οκτωβρίου.

Η συγκεκριμένη άσκηση θα είναι προς τιμήν του Κρητικού ταγματάρχη, ο οποίος μετέχοντας το 1925 στην επιτροπή διαχάραξης των ελληνοτουρκικών συνόρων, διασφάλισε τα ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή του ΔΕΛΤΑ Έβρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Ο Ταγματάρχης Μινωτάκης και η αναίμακτη μάχη για τα ελληνικά σύνορα

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του evros-news.gr η άσκηση θα γίνει με πραγματικά πυρά και θα συμμετέχουν άνδρες της Εθνοφυλακής. 

Τέλος προγραμαμτίζεται άσκηση στην περιοχή Ξάνθης – Κομοτηνής, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τα τεθωρακισμένα.

Όλο το προσωπικό του Δ΄ ΣΣ αυτή την περίοχη ασχολείται ενεργά για την προετοιμασία των ασκήσεων.