Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου σημειώθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθείας. – Τι λέει η ανακοίνωση του ΓΕΣ


Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, σήμερα το πρωί και  περί ώρα 09:30, εκπαιδευτικό ελικόπτερο NH-300C, της Σχολής Αεροπορίας  Στρατού (ΣΑΣ), κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, εκτέλεσε με  ασφάλεια αναγκαστική προσγείωση, στον κύκλο του αεροδρομίου της  Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Και οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους,  ενώ για τα αίτια της αναγκαστικής προσγείωσης έχει διαταχθεί έρευνα από  το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο NH 300C

Το NH 300C είναι ένα απλό ελικόπτερο, αξιόπιστο, εύκολο στη συντήρηση, οικονομικό στην εκπαίδευση, που συμβάλλει τα μέγιστα στην απόκτηση των βασικών γνώσεων από τους εκπαιδευόμενους.

Αποτέλεσε για 20 και πλέον έτη το πρώτο ελικόπτερο, στο οποίο έλαβαν την αρχική εκπαίδευση του χειριστή ελικοπτέρων όλοι οι εκπαιδευόμενοι της Σχολής Αεροπορίας Στρατού. Μέχρι στιγμής έ χει ανταποκριθεί πλήρως στο ρόλο για τον οποίο αποκτήθηκε.

Realshave.gr

Ιστορικό

Το ΝΗ 300C ή αλλιώς BREDANARDI, είναι το ελικόπτερο που χρησιμοποιείται από τη Σχολή της Αεροπορίας Στρατού για την εκπαίδευση του Βασικού Τμήματος χειριστών.

Η Σχολή ιδρύθηκε το 1961 στο Αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων και προήλθε από την 190 Μοίρα ΕΠΑΡ (Εναερίων Παρατηρητών) που υπαγόταν στη Σχολή Πυροβολικού.

Το Μάρτιο του 1973, μεταστάθμευσε προσωρινά στο πολεμικό Αεροδρόμιο Αγρινίου και τον Οκτώβριο του1974 εγκαταστάθηκε οριστικά στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα, στο Αεροδρόμιο Στεφανοβικείου.