Αεροπλάνα στην Αθήνα σήμερα – Γιατί πετάνε τα αεροσκάφη – Πολλοί θα το αναρωτηθούν – Ποια είναι όμως τα αεροσκάφη που περνάνε πάνω απο την πρωτεύουσα;


Είναι βέβαιο ότι δεν έχει κηρυχθεί πόλεμος και δεν έχουμε κάποιο περιστατικό τύπου Renegate. Τα αεροσκάφη που θα διασχίσουν τον Αττικό ουρανό μας έρχονται από την Ελβετία.

4 Απριλίου 2019: Γιατί πετάνε μαχητικά στην ΑΘήνα

Είναι το περίφημο σμήνος «Patrouille Suisse» της Ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο παίρνει μέρος στο Athens Flying Week.

Η Ελβετική αντιπροσωπεία που θα εμφανιστεί στο Σάββατο έχει φέρει στην Τανάγρα αεροσκάφη PC-7 και F/A-18 Hornet.

Σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα το ακροβατικό σμήνος θα κάνει ένα πέρασμα πάνω από την πρωτεύουσα σε σχηματισμό μαζί με το αεροσκάφος Airbus A321 της AEGEAN.

Λάβετε θέσεις και ετοιμαστείτε να τους απολαύσετε.

Patrouille Suisse  τα αεροπλάνα στην Αθήνα σήμερα

Οι Patrouille Suisse δημιουργήθηκαν στις 8 Αυγούστου 1964 ως μέρος της Ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το όνομα τους προέρχεται από το όνομα του γαλλικού ακροβατικού σμήνους Patrouille de France.

Το σμήνος αρχικά χρησιμοποιούσε τέσσερα βρετανικά Hawker Hunter Mk.58 και άρχισε την εκπαίδευση του για την έκθεση EXPO 1964 στη Λωζάνη και για τον εορτασμό της 50ής επετείου της Ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το 1965 ήταν το πρώτο έτος στο οποίο είχαν μια προγραμματισμένη περίοδο.

Realshave.gr

Patrouille Suisse über dem Flughafen Zürich

Steigen Sie ins Cockpit von Patrouille-Suisse-Pilot Martin «Jaydee» Schär und düsen Sie mit über 800 km/h über den Flughafen Zürich.Climb into the cockpit of Patrouille Suisse pilot Martin "Jaydee" Schär and jet over Zurich Airport at over 800 km/h. Montez dans le cockpit du pilote de Patrouille Suisse Martin "Jaydee" Schär et volez à plus de 800 km/h au-dessus de l'aéroport de Zurich. Salite nella cabina di pilotaggio del pilota della Patrouille Suisse Martin "Jaydee" Schär e passate in jet sull'aeroporto di Zurigo a oltre 800 km/h. #patrouillesuisse #VR #360grad #lauberhorn #swissness #70JahreZRH #swissairforce© 2018 VBS/DDPS – Schweizer Armee & BLICK – http://www.blick.ch

Gepostet von Patrouille Suisse am Montag, 3. September 2018

Το 1970 οι Patrouille Suisse απέκτησαν και πέμπτο αεροσκάφος. Οι επιδείξεις τους ήταν περιορισμένες μόνο στην Ελβετία λόγω της ουδετερότητά της. Αυτό όμως άλλαξε το 1978 όταν η ομάδα μετέβη στο Salon-de-Provence από την πρόσκληση των Γάλλων, με έξι αεροσκάφη.

Το 1991 το σμήνος άλλαξε το σχέδιο των χρωμάτων σε κόκκινα και άσπρα ωστε να ενσωματώσει τα ελβετικά χρώματα σημαιών και το λογότυπο για τη 700η επέτειο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

Το 1994 ήταν η τελευταία χρονία που οι Patrouille Suisse χρησιμοποίησαν τα Hawker Hunter, τα οποία αντικαταστάθηκαν με τα F-5E Tiger II.

Το 1996 εγκαταστάθηκαν συστήματα καπνού για να αυξήσουν την οπτική αισθητική της ομάδας και για να επιτρέψουν στους πιλότους να προσδιορίζουν την θέση μεταξύ τους.

Στείλτε μας τις δικές σας απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σας απασχολούν στο [email protected]