ΣΑΣΜΥ: Γιατί συσπειρώνει στρατιωτικούς -«Καίνε» τους συνδικαλιστές ΣΜΥ ΣΜΥ

Την επιστολή που έστειλε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΜΥ με θέμα την άνιση μεταχείριση του προσωπικού, έδωσε στην δημοσιότητα το ΔΣ του συνδέσμου.

Στην επιστολή υποστηρίζουν ότι οι απόφοιτοι των Τάξεων 1979 – 1981 έχουν αδικηθεί καθώς υφίστανται άνιση μεταχείριση.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν αποστρατεύθηκαν ως ευδοκίνως τερματίσαντες τη θητεία τους, τους απονεμήθηκε ο βαθμός του αντισυνταγματάρχη και όχι του συνταγματάρχη που απονεμήθηκε στις αμέσως προηγούμενες αλλά και στις αμέσως επόμενες τάξεις, όπως και στους απόφοιτους τς ΣΜΥΝ και της ΣΤΥΑ.

Σε αντίθεση μάλιστα με τους συναδέλφους τους στην Αεροπορία και το Ναυτικό όπου υπήρχε πρόβλεψη αποκατάστασης με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, οι απόφοιτοι της ΣΜΥ δεν περιλήφθηκαν κι έτσι δεν έλαβαν τον βαθμό του συνταγματάρχη.

Το πρόβλημα έγκειται ουσιαστικά σε τρείς τάξεις αποφοίτων και αναλυτικότερα όπως παρακάτω:

  • Οι απόφοιτοι των Τάξεων ΣΜΥ/1979Β και 1979Α, εκ των οποίων αποστρατεύτηκαν λόγω 35ετίας ως: «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους» την 08 Ιουλ 2013.
    Σύνολο: Επτά (7) απόφοιτοι.
  • Οι απόφοιτοι των Τάξεων ΣΜΥ/1981Β και 1981Α, εκ των οποίων αποστρατεύτηκαν λόγω 35ετίας ως: «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους» την 24 Σεπ 2015.
    Σύνολο: Δέκα (10) απόφοιτοι.
  • Οι απόφοιτοι των Τάξεων ΣΜΥ/1980Β και 1980Α αποστρατεύθηκαν άπαντες, πριν συμπληρώσουν 35 έτη υπηρεσίας.
  • Τέλος τόσο οι προηγούμενες Τάξεις, όσο και οι αμέσως επόμενες των αποφοίτων της ΣΜΥ οι οποίοι αποστρατεύθηκαν λόγω 35ετίας ως «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους», τους απονεμήθηκε ο καταληκτικός βαθμός του Σχη.

Κλείνοντας την επισοτλή επικαλούνται συνταγματική ισότητα και ζητούν αποκατάσταση, ενώ τονίζουν ότι δεν τίθεται θέμα διεκδίκησης χρημάτων, παρά μόνο ηθικό θέμα απόδοσης των βαθμών.