Τουρκικά F-35: Οι ΗΠΑ διώχνουν τους πιλότους που εκπαιδεύονται και πάνε για αποθήκευση των αεροσκαφών. Σαφές μήνυμα στην Τουρκία

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στα κοινωνικά δίκτυα από ειδικούς του χώρου της άμυνας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να θέσει σε κατάσταση μακράς αποθήκευσης τα δύο τουρκικά F-35Α (Νο. 18-0001 & 02) σε ειδικό χώρο στην αεροπορική βάση Luke, όπου πραγματοποιείτο η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων και μηχανικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Τουρκικά F-35: Ο Τραμπ πετάει την Τουρκία εκτός ΝΑΤΟ

Επιπλέον οι τελευταίοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν με τις οικογένειες τους χώρους της βάσης όπου φιλοξενούνταν και να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Ουσιαστικά, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων και μηχανικών τερματίζεται άδοξα και ξαφνικά, λίγες εβδομάδες αφότου ξεκίνησε, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πορεία του προγράμματος ένταξης των πρώτων F-35Α στο δυναμικό της τουρκικής Αεροπορίας (THK) πριν από το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκικά F-35: Η ελληνική αεράμυνα μπορεί να τα αντιμετωπίσει!

Η πληροφορία αυτή αποτελεί πραγματικά ένα ισχυρό πλήγμα για την τουρκική Αεροπορία και σαφέστατο μήνυμα προς τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον ίδιο τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος και υπέγραψε τον Νόμο NDAA που προσωρινά απαγόρευσε την παράδοση των F-35Α στην Τουρκία.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Έλληνες στρατιωτικοί: Ώρα να πούμε και τις πικρές αλήθειες

Αυτό που όμως προκαλεί αίσθηση είναι η διακοπή της εκπαίδευσης των πιλότων και των μηχανικών καθώς και η αποθήκευση των αεροσκαφών, αφού αυτό συνεπάγεται κάθετη κλιμάκωση από αμερικανικής πλευράς και διαβίβαση μηνύματος ότι χωρίς την προσαρμογή της Άγκυρας στις επιθυμίες των ΗΠΑ, οι συνέπειες θα είναι πλέον βαρύτατες…

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.defence-point.gr

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία