Το θέμα του ταξιδιού που επιθυμεί να κάνει ο Πάνος Καμμένος στην Ουάσιγκτον, συζήτησε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέρφι Πάιατ με την έλληνα ομόλογό του.

Το θέμα του επικείμενου ταξιδιού του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ, ήταν κυρίαρχο στην σημερινή συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο οποίος επιθυμεί διακαώς μια συνάντηση με Αμερικανό υπουργό, κάτι που δεν έχει καταφέρει να κλείσει μέχρι στιγμής, έχει βάλει στόχο να δεχθεί σχετική πρόσκληση, τον ερχόμενο Οκτώβριο, αφού κλείσει το σχετικό ραντεβού.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν η επέκταση της παραμονής για ένα χρόνο των αμερικανικών drones MQ-9 στη Λάρισα, τα θέματα που αφορούν την βάση της Σούδας και την επέκταση της χρήσης των εγκαταστάσεων, ενώ τέθηκαν και οι λεπτομέρειες που αφορούν την αναβάθμιση των F-16, η οποία είναι σε εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στρατηγός Λεοντάρης: Τι είπε για την ιστορική συνάντηση με τον Αμερικάνο

Το φθινόπωρο αναμένεται να έρθει και η απάντηση για το ύψος της σύμβασης, ενώ και στελέχη της αμερικανικής εταιρίας επείκειται να έρθουν στην ΑΘήνα για να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες, όπως με ποιο αεροσκάφος θα ξεκινήσει η αναβάθμιση, τι θα αναλάβει η ΕΑΒ και τι άλλες ελληνικές εταιρίες κλπ.

Στα θέματα προς συζήτηση με τον Αμερικανό πρέσβη ήταν και η ανάπτυξη των Αμερικάνων στην Αλεξανδρούπολη όπως πολλές φορές έχει αναφερθεί.

Στην λακωνική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ αναφέρεται:

«O υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.»

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία