Ερώτηση Κατάρ Ταξίαρχος του ΓΕΕΘΑ ετοιμάζεται για ...πρωθυπουργός!

Ταινία «Ριμέικ» με νέο πρωταγωνιστή μοιάζει η σημερινή επικοινωνιακή καμπάνια του ΥΠΕΘΑ, με τίτλο “Το Κατάρ θα μεσολαβήσει για την απελευθέρωση των 2 στρατιωτικών μας, μετά την παρέμβαση Καμμένου”. 

Το έργο είχε ξαναπαιχτεί τον Μάρτιο, με άλλον πρωταγωνιστή, τουλάχιστον από ελληνικής πλευράς.

Σήμερα, η «είδηση» που βγήκε από την συνάντηση Καμμένου με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας του Κατάρ, είναι ότι η χώρα του προσφέρεται να μεσολαβήσει στην Τουρκία, με την οποία διατηρεί στενές σχέσεις, ώστε να απελευθερώσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.

Ο Πάνος Καμμένος από την πλευρά του τον ευχαρίστησε για την προσφορά του, κι έτσι έχουμε εναποθέσει όλες μας τις ελπίδες πλέον στην μεγαλοψυχία των Καταριανών.

Βέβαια, ο Καταριανός αξιωματούχος δεν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες στις σχετικές δηλώσεις, ούτε προσφέρθηκε ο ίδιος να πει κάτι σχετικά με την ίδια υπόσχεση που είχε δώσει ο ίδιος ο εμίρης του Κατάρ στις 20 Μαρτίου 2018, όταν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο επικεφαλής της ΝΔ ζήτησε τη μεσολάβηση του Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, προκειμένου να λυθεί, το συντομότερο δυνατό, το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων αξιωματικών από τους Τούρκους, ώστε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να επιστρέψουν άμεσα στην Πατρίδα τους.

Ο εμίρης υποσχέθηκε την μεσολάβηση, αλλά κρίνοντας εκ του αποτελέσματος μάλλον δεν έγινε και κάτι. Το εάν έκανε κάποια προσπάθεια το Κατάρ τον Μάρτιο ή εάν ήταν κι αυτό ένα επικοινωνιακό πυροχτέχνημα, δεν το γνωρίζουμε. Άλλωστε, κανένας εκ των δυο μερών δεν ανακοίνωσε κάτι σχετικό στην συνέχεια.

Κάτι μας λέει ότι και η σημερινή συνάντηση – “ριμέικ” της συνάντησης του Μαρτίου, θα έχει την ίδια κατάληξη. Αν και το απευχόμαστε, κυρίως για το καλό των δυο στρατιωτικών μας που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com