υποπτέραρχος

Υποπτέραρχος θύμα της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική πέθανε χθες στο ΓΝΑ. Είχε εισπνεύσει καπνό και έπαθε έγκαυμα στους πνεύμονες. 

Ο απόστρατος υποπτέραρχος Κωνσταντίνος Κέρτσος είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr θύμα της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. Ο άτυχος απόστρατος, που η φωτιά τον βρήκε στον Βουτζά, δεν ήθελε να εγκαταλείψει το σπίτι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκινητικό “αντίο” στον υποπτέραρχο Κώστα Κέρτσο από έναν Αεροπόρο

Τον έβγαλε από τη φωτιά η κουμπάρα του με το ζόρι και πήγαν μαζί στο ΓΝΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υποπτέραρχος είχε κάποια εγκαύματα, αλλά το σοβαρότερο ήταν ότι είχε εισπνεύσει τον καπνό με αποτέλεσμα να “καούν” οι πνεύνονές του, όπως έγινε και με την τραγική μητέρα του βρέφους που εξέπνευσε την Παρασκευή στον Ευαγγελισμό.

Ο απόστρατος αεροπόρος έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, Όμως τελκά δεν τα κατάφερε και πέθανε από πνευμονία.

Η κηδεία του 85χρονου θύματος Κωνσταντίνου Κέρτσου θα γίνει αύριο στον Βουτζά.

Το περίεργο όμως είναι ότι όπως πληροφορούμαστε, επισήμως δεν προσμετράται στα θύματα.

Αν ισχύει αυτό, (κάτι το οποίο δεν καταφέραμε να διασταυρώσουμε μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο) αποδίδεται στο γεγονός ότι με ιδιωτικό όχημα στο ΓΝΑ και όχι μέσω ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ ή ίσως επειδή δεν κάηκε όπως τα άλλα τραγικά θύματα. Προφανώς περιπτώσεις σαν τον θανόντα αντιπέραρχο υπάρχουν πολλές.

Σε όσους δεν τον θεωρούν θύμα της πυρκαγιάς να θυμίσουμε ότι και ο αρχικός αριθμός των θυμάτων που πέθαναν ακαριαία από τη ρίψη των βομβών υπολογίζεται σε περίπου 70.000 στη Χιροσίμα και 40.000 στο Ναγκασάκι.

Όμως οι ολέθριες συνέπειες της πυρηνικής ακτινοβολίας τους επόμενους τέσσερις μήνες αύξησαν τον αριθμό των νεκρών σε 90.000-166.000 στη Χιροσίμα και 80.000 στο Ναγκασάκι. Μέχρι το 1950 ο απολογισμός των θυμάτων είχε φτάσει τα 200.000 θύματα.

Πόσα χρόνια θα πρέπει άραγε να περάσουν για να καταμετρήσουμε επίσημα τα θύματα στην Ανατολική Αττική;