Κουβέλης

Στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη αναφέρθηκε ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι οι πιέσεις συνεχίζονται προς την τουρκική πλευρά, ότι το θέμα δεν έχει ξεχαστεί, αλλά αντιθέτως επαναφέρεται συνεχώς, με κάθε ευκαιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ερντογάν και η διπλωματία των ομήρων

Για την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας,  αναφερόμενος στηνφονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική. υπογράμμισε ότι «στρατηγικού χαρακτήρα λάθη δεν έχουν υπάρξει».

«Άδειασε μια ολόκληρη περιοχή στο Μάτι. Ενδεχομένως θα μπορούσε να αδειάσει χωρίς νεκρούς» τόνισε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί στις 7» ο κ. Κουβέλης σχολιάζοντας τα πολεοδομικά ζητήματα στην περιοχή.

Σχετικά με τις ευθύνες για την εθνική τραγωδία, ο Φώτης Κουβέλης σημείωσε ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, όπως εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό, προφανέστατα αφορά στη συγνώμη του…

Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε τη δική του ειλικρινή συγνώμη για την τραγωδία, διευκρινίζοντας όμως ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν ότι ήταν δυνατόν, με τα κατασβεστικά, τα ελικόπτερα, τους στρατιωτικούς μας που από την πρώτη στιγμή έως σήμερα είναι στις επάλξεις».

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η έμπρακτη συγνώμη της πολιτείας θα είναι η προώθηση όλων εκείνων των μέτρων που θα δώσουν τέλος σε μια εφιαλτική κατάσταση.

«Οι εν θερμώ παραιτήσεις δεν υπηρετεί το σκοπούμενο, που είναι να αντιμετωπιστούν οι καταστάσεις που γεννήθηκαν» σχολίασε ο ίδιος.