Γιατί ο Καμμένος φέρνει νόμους υπέρ στελεχών αλλά δεν τους εφαρμόζει Πάνος Καμμένος Τροπολογία Καμμένου

Πανικόβλητος φαίνεται ο Πάνος Καμμένος από το θέμα με τις περικοπές των στρατιωτικών για να βρεθούν ισοδύναμα για τον χαμηλό ΦΠΑ στα νησιά. Η απάντηση στη Βουλή δείχνει ότι πιάνεται “αδιάβαστος”.

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν 36 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καμμένος διαβεβαιώνει το Κοινοβούλιο ότι λεφτά υπάρχουν και πως αμα προκύψουν ελλείψεις θα γίνουν μεταφορές από άλλους ΚΑΕ του υπουργείου.

Το πιο καταπληκτικό όμως είναι ότι για να αποδείξει πόσο πολύ φροντίζει τα στελέχη, επικαλείται δυο νόμους που έχουν θεσπιστεί από την κυβέρνηση, αλλά δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ!

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην καταβολή νυχτερινής αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, την οποία παραδέχεται με γραπτή απάντησή του ότι δεν μπορεί να δοθεί γιατί δεν έχουν προβλεφθεί χρήματα στον προϋπολογισμό αλλά και στο Προεδρικό Διάταγμα  για τη ρύθμιση των οδοιπορικών, για το νόμο που ψηφίστηκε το 2015 και ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Γιατί ο Καμμένος φέρνει νόμους υπέρ στελεχών αλλά δεν τους εφαρμόζει

Διαβάστε όλη την απάντηση:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές με θέμα «Ισοδύναμα είκοσι οκτώ (28) εκατομμυρίων ευρώ για την εξάμηνη παράταση χαμηλού ΦΠΑ σε 5 νησιά» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:

Οι πιστώσεις που διατέθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών προέρχονται από εξορθολογισμό δαπανών του ΥΠΕΘΑ οι οποίες ουδόλως επηρεάζουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Εάν και εφόσον προκύψουν ελλείψεις σε ορισμένους ΚΑΕ, εντός του τρέχοντος έτους, αυτές θα καλυφθούν από μεταφορές από άλλους ΚΑΕ του ΥΠΕΘΑ στο πλαίσιο του διαρκούς εξορθολογισμού του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ που αποτελεί μόνιμο στόχο μας.

Περαιτέρω σας υπενθυμίζω ότι η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, διαδικασία η οποία ευρίσκεται εν εξελίξει, με το κλείσιμο μη επιχειρησιακά αναγκαιούντων στρατοπέδων θα εξοικονομήσει το ποσόν που απαιτείται για να αποτελέσει το ισοδύναμο για την μείωση του ΦΠΑ στα νησιά.

Παράλληλα επισημαίνω ότι οι εποχές των δωρεάν παραχωρήσεων στρατοπέδων σε ημέτερους, για ιδιοτελή συμφέροντα, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Όσον αφορά στα θέματα απολαβών, επιδομάτων και αποζημιώσεων, αυτά ανήκουν πλήρως στο Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και ακόμη και εάν υφίσταντο διαθέσιμες πιστώσεις από άλλες κατηγορίες δαπανών, αυτές δεν δύνανται να μεταφερθούν στους αντίστοιχους ΚΑΕ μισθοδοσιών ~αι επιδομάτων άνευ σύμφωνης γνώμης του εν λόγω Υπουργείου.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται τόσο η έκδοση ΚΥΑ για την καταβολή νυχτερινής αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του Προεδρικού Διατάγματος για τη ρύθμιση των οδοιπορικών εξόδων τους.

Τέλος επιθυμώ να επαναλάβω, δεσμευόμενος, ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιθέτως μάλιστα θα υπάρξουν εξελίξεις που θα αποκαταστήσουν τις αδικίες των ημερών σας.

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο
Οικονομικών.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ