Τουρκική αλητεία στις Οινούσσες την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμών ελληνο-αμερικανών που ναυάγησαν με σκάφος στην περιοχή.

Το Ελληνικό Κέντρο Συντονισμού έρευνας και διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει εκδώσει ΝΟΤΑΜ από τα ξημερώματα και έχει δεσμεύσει την περιοχή για την έρευνα και διάσωση.

Η ΝΟΤΑΜ αναφέρει:

A2264/18 – DUE TO PERSON IN WATER SEARCH AND RESCUE ACTIVITIES WILL TAKE PLACE WITHIN THE AREA RADIUS 005NM CENTERED ON 3829N02615E LIMITED WITHIN ATHINAI FIR. DUE TO POTENTIAL HIGH RISKS FOR AIR TRAFFIC,INDIVIDUAL UNITS ARE REQUESTED TO ESTABLISH COORDINATION WITH THE PIRAEUS JRCC BEFORE ENTERING THE ABOVE DESCRIBED AREA SITUATED WITHIN THE ATHINAI FIR WHICH FALLS IN ITS COMPETENCE. 00000FT AMSL – 03000FT AMSL, 18 AUG 00:20 2018 UNTIL 19 AUG 00:20 2018. CREATED: 18 AUG 00:44 2018

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Κωσταράκος: Οι Έλληνες στρατιώτες δεν παραδίδουν αμαχητί τα όπλα τους

Αντιδρώντας η Τουρκία απορρίπτει την ελληνική ΝΟΤΑΜ, θέτονας σε κίνδυνο τα διερχόμενα πλοία και τα αεροσκάφη στην περιοχή, επειδή όπως ααφέρει δεν αναγνωρίζει την αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα!

Οι Τούρκοι δεν έμειναν μόνο εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής κατέπλευσε στις Οινούσσες, όπου και βρήκε τα πλοία του Ελληνικού ΠΝ και του Ελληνικού Λιμενικού τα οποία βρίσκονταν ήδη.

Το τουρκικό σκάφος άνοιξε τον προβλολέα του, αλλά αφού είδε ότι δεν έχει περιθώρια,  αποχώρησε από την περιοχή.

Ένας νεκρός, ένας σώος αναζητείται ένας ακόμα

Νεκρός εντοπίστηκε πριν νωρίς το πρωί από αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νότια των Οινουσσών ο ένας από τους δύο 68χρονους Ελληνοαμερικανούς, οι οποίοι μαζί με δύο ακόμα άτομα επέβαιναν σε λέμβο που ανετράπη.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, πρόκειται για τον πατέρα μίας 24χρονης Ελληνοαμερικανίδας που επέβαινε και αυτή στη λέμβο.

Η 24χρονη εντοπίστηκε τα ξημερώματα σώα στην ίδια θαλάσσσια περιοχή από αλιευτικό σκάφος και ανέφερε ότι επέβαινε μαζί με τον 68χρονο πατέρα της, έναν φίλο του επίσης 68 ετών και τον 22χρονο αδελφό της από χθες το μεσημέρι σε μία λέμβο, που ανετράπη.

Ο 68χρονος φίλος του πατέρα της εντοπίστηκε σώος και περισυνελέγη από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ο 22χρονος αδελφός της.

Στην περιοχή οι έρευνες για τον εντοπισμό του ενός αγνοουμένου συνεχίζονται από τρία πλωτά του λιμενικού, ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού, τρία ιδιωτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.

 

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»