ΠΟΜΕΝΣ

Την «παραδοσιακή» αλλά και πολυπόθητη φωτογραφία με τον Πάνο Καμμένο έχει πλέον η ΠΟΜΕΝΣ, επιδεικνύοντας πως είναι σε αρμονική συνεργασία με τον ΥΕΘΑ, εκεί που άλλοτε ήταν η ΠΟΕΣ.

Οι καιροί όμως φαίνεται να αλλάζουν και από «κατατρεγμένοι», οι συνδικαλιστές της ΠΟΜΕΝΣ βρέθηκαν στο «πρώτο τραπέζι πίστα», στο γραφείο του υπουργού, όπου έχουν μετατεθεί πλέον και οι περισσότεροι για να διευκολυνθεί η συνεργασία τους με τον ….εργοδότη, υπουργό.

Η ΠΟΜΕΝΣ έχει πλεον και έδρα στο υπουργείο εθνικής άμυνας, όπως ο νόμος ορίζει και μάλιστα στον ίδιο όροφο με το γραφείο του υπουργού, για να είναι ίσως και πιο εύκολη η πρόσβαση.

Το πρώτο δείγμα πάντως είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αμέσως μετά τη συνάντηση, αναφέρουν αναλυτικά όχι τα θέματα που προτείνουν υπέρ των στρατιωτικών (στα οποία αναφέρονται κάπως αόριστα), αλλά κυρίως πώς θα στραφούν κατά της ΠΟΕΣ και κατά δημοσιευμάτων.

Είνει βέβαια περίεργο που μοιράζονται με τον υπουργό αυτές τις ανησυχίες τους, καθώς ο ίδιος δεν έχει κάποια αρμοδιότητα πάνω σε αυτά τα θέματα.

Δείτε τι αναφέρουν επί λέξει ότι συζήτησαν:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, την Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018, είχε επίσημη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής
Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

  • Θέματα που θα προταθούν απο την ΠΟΜΕΝΣ, εν όψει επικείμενου σχεδίου νόμου του Υπουργείου.
  • Προτάσεις – τροποποιήσεις σε ισχύοντα άρθρα νόμων.
  • Ενημέρωση του κ. Υπουργού σχετικά με τους λόγους και τον τρόπο δημιουργίας της ΠΟΕΣ Νο2.
  • Δημοσιεύματα που αξιολογούνται πλέον από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την ΕΣΗΕΑ.

Ας ελπίσουμε ότι η φωτογραφία όπου εμφανίζονται ως αντικαταστάτες της ΠΟΕΣ να μην γίνει και στην πρακτική που αυτή ακολούθησε. Αν και η συγκεκριμένη φωτογραφία, αυτό μαρτυράει.Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com