Την υπόσχεση ότι η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην χήρα του πιλότου που έχασε τη ζωή του σήμερα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τη σύζυγο του επισμηναγού Νικολάου Βασιλείου.

Κατά την επικοινωνία, της εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη του για την απώλειά του κατά την επιτέλεση του εθνικού καθήκοντος.

Επιπλέον, της παρέσχε την διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία θα πράξει το καθήκον της στο ακέραιο.

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου

«Σήμερα είναι μια θλιβερή ημέρα για την πατρίδα μας. Ένας Ίκαρος, ένας μαχητής του Αιγαίου, ο Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου έφυγε την ώρα του καθήκοντος, υπέρ πίστεως και πατρίδος, μπαίνοντας πλέον στο πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εκφράζουμε τη βαθειά μας οδύνη και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, στα δύο παιδιά του και στην οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας»

 Το Ποτάμι για την απώλεια του επισμηναγού

Το Ποτάμι εκφράζει τη λύπη του για το σημερινό συμβάν της πτώσης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 της 120 ΠΕΑ που έχει έδρα την Καλαμάτα και για την αναγκαστική εγκατάλειψή του από τους δύο χειριστές.

Θρηνούμε την απώλεια του χειριστή Επισμηναγού Νικολάου Βασιλείου και εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον έτερο χειριστή που ευτυχώς διασώθηκε.

Ο Τομέας Άμυνας επιθυμεί να ενημερωθεί για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους και για τη λειτουργικότητα του συστήματος των καθισμάτων λόγω της παλαιότητάς του.

 ΠΟΜΕΝΣ: Ακόμη ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για τον άδικο χαμό, του Επισμηναγού (Ι) Νικόλαου Βασιλείου, ο οποίος σήμερα το πρωί, εν ώρα καθήκοντος, κατέπεσε με εκπαιδευτικό αεροσκάφος, λίγα μίλια έξω από την Τρίπολη.

Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια του. Μέλη της Ομοσπονδίας μας, τα οποία προέρχονται από τις τάξεις των Ιπταμένων και είχαν την τύχη να γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν από τον εκλιπόντα Επισμηναγό, μιλάνε για ένα εξαίρετο άνθρωπο και επαγγελματία.

Τα θερμά συλλυπητήρια μας εκφράζουμε και στην οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία θρηνεί ακόμη ένα πολύτιμο στέλεχος της.

Νίκο αξιώθηκες κι εσύ, όπως και οι συνάδελφοι σου που είχαν την ίδια τύχη με σένα, να αποχωρήσεις από την επίγεια ζωή όπως ορκίστηκες: « …Και αν η μοίρα το θελήσει, μια μέρα να πεθάνω, θέλω του Χάρου το φιλί μεσ’ το αεροπλάνο».

Σε ευγνωμονούμε για τις υπηρεσίες σου και θα σε τιμάμε ως Ήρωα. Θα μείνεις για πάντα στις καρδιές μας και στην μνήμη μας.