Έλληνες στρατιωτικοί: Μετάθεση στο εξωτερικό μελετά σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με πιθανούς προορισμούς τις Βρυξέλλες ή την Κύπρο.


Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που επέστρεψαν από τις φυλακές της Αδριανούπολης πριν από τρεις ημέρες, θα πρέπει να λάβουν μετάθεση σε κάποια μονάδα, αφού έληξε η περιπέτειά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Έλληνες στρατιωτικοί: Ώρα να πούμε και τις πικρές αλήθειες

Κατ’ αρχήν δεν ανήκουν πλέον στο προσωπικό καμίας μονάδας στον Έβρο, αφού είχαν τοποθετηθεί πριν ελάχιστες ημέρες στο προσωπικό υποστήριξης του Έλληνα ΑΚΑΜ στην Άγκυρα.

Συνεπώς όταν αναφέρεται ότι θα γυρίσουν στη μονάδα τους στον Έβρο, δεν είναι απόλυτα ορθό.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Τουρκικά F-35: Τι σημαίνει για την Ελλάδα η αναστολή παράδοσης στην Τουρκία

Υπάρχει όμως ένας πολύ σοβαρός προβληματισμός για το πού θα τοποθετηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr, καθώς όλοι συμφωνούν ότι δεν μπορούν να τοποθετηθούν στην μονάδα όπου συνέβη το περιστατικό, που τους οδήγησε 167 ημέρες στις τουρκικές φυλακές. Για καθαρά ψυχολογικούς λόγους, δεν κρίνεται σωστό να τοποθετηθούν εκεί.

Ο ανθυπολοχαγός, Άγγελος Μητρετώδης θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε μονάδα της ειδικότητάς του στην ελληνική επικράτεια. Ωστόσο υπάρχει προβληματισμός με τον ΕΠΟΠ, Δημήτρη Κούκλατζη, ο οποίος κατάγεται από την Ορεστιάδα και συνεπώς ο τόπος συμφερόντων του είναι εκεί που βρίσκεται και η οικογένειά του.

[mailerlite_form form_id=2]

Ενδέχεται να μην επιθυμεί να τοποθετηθεί σε άλλη περιοχή κι έτσι να τίθεται θέμα για το εάν η υπηρεσία παρεμβαίνει ή όχι στις επιθυμίες μετάθεσης, ειδικά όταν ζητείται να υπηρετήσει κάποιος στα σύνορα.

Η λύση που μελετάται και προκειμένου να μην υπάρχουν και αντιδράσεις από συναδέλφους τους,σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr, είναι να μετατεθούν στο εξωτερικό, με πιθανές τοποθετήσεις την Κύπρο και τις Βρυξέλλες.

Ωστόσο και αυτή η λύση σχολιάζεται έντονα, καθώς η μετάθεση εξωτερικού ειδικά για υπαξιωματικούς σε αυτό το βαθμό ακούγεται ως όνειρο, και συνεπώς γίνεται αντιληπτό ως ιδιαίτερη μεταχείριση, πριν καν ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την ΕΔΕ και βγει πόρισμα.

Το πρόβλημα είναι πραγματικά δύσκολο και θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε ποια λύση θα προτιμηθεί.

 
Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω