Πού υπηρέτησες κύριε υπουργέ τη στρατιωτική θητεία;  Ένα από τα αγαπημένα θέματα των δημοσιογράφων, το οποίο έχει ιδιαίτερη αξία όταν απευθύνεται στον υπουργό Εθνικής Άμυνας


Το ερώτημα αυτό κλήθηκε να απαντήσει πρόσφατα και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης, ο οποίο κατατάγηκε στην Εθνική Φρουρά της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1991 και το 1993 απολύθηκε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός ΠΖ.

Ο ίδιος αφηγείται:

Ήμουν δόκιμος ανθυπολοχαγός. Ήταν 26 μήνες τότε η θητεία. Στους 12 μήνες ήρθε η μετάθεση στα φυλάκια. Και μετά ήμουν στο λόχο διοικήσεως του 9ου συντάγματος. Δεν ήταν επιλογή μου.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Η Σχολή Ευελπίδων πήρε τα …βουνά! 15 “μάχιμες” ΦΩΤΟ

Είναι ένα ευαίσθητο σημείο, και γι αυτό τώρα προσπαθούμε να αξιολογούμε διαρκώς τις διαδικασίες των εμταθέσεων για να μην υπάρχει αδικία. Τότε υπήρχε ένα σύστημα κα είχε επιλεγεί για τις ειδικές δυνάμεις ως δόκιμος ανθυπολοχαγός.

Είχα πάρει κάποια μόρια, με κάποια κριτήρια τα οποία σήμερα δεν υπάρχουν και πιστεύω ότι υπήρχε μια ανισότητα στην απόδοση των μορίων.

Εγώ ήθελα να υπηρετήσω στις ειδικές δυνάμεις, αλλά με αυτό το σύστημα δεν τα κατάφερα.

Για την θητεία του υπουργού άμυνας της Ελλάδας δεν εντοπίσαμε σχετικές δηλώσεις του, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος πολύ συχνά αρέσκεται να εμφανίζεται με στρατιωτική περιβολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, ο Πάνος Καμμένος υπηρέτησε στην Αεροπορία το 1987. Μόνο που η θητεία του κράτησε τρια χρόνια!

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, αφού κατάφερε να λάβει τις 30 μέρες κανονικής άδειας που δικαιούνταν, εξασφάλισε ακόμη 15 ημέρες αναρρωτικών αδειών, 12 μέρες ειδικών αδειών και 18 ημέρες αδειών μικρής διάρκειας…

Ενα στιγμιότυπο στη Βουλή που κατέγραψε το Βήμα

Ο κ. Καμμένος (που θέλει σε αυτά τα θέματα να εμφανίζεται… large) παρατήρησε πως όταν ήταν φαντάρος έκανε τρία χρόνια στρατιωτική θητεία.

Σαν ελατήριο πετάχτηκε από τη θέση του ο κ. Δαβάκης και παρατήρησε ότι έκανε την ίδια εποχή τη θητεία του, αλλά αυτός έκανε δύο χρόνια: ‘’Πώς είναι δυνατόν να κάνεις εσύ τρία χρόνια;’’ ρώτησε τον υπουργό Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος δεν απάντησε (τι να απαντήσει άλλωστε) και ο κ. Δαβάκης προχώρησε: ‘’Εκτός εάν έφαγες έναν χρόνο… φυλακή και την υπηρέτησες’’ του είπε.

Ο υπουργός Αμυνας τον κοίταξε κάπως παράξενα και απάντησε: ‘’Οντως, έτσι έγινε…’’ και έπεσε (ανάμεσα στους νεοδημοκράτες) το γέλιο της αρκούδας».