Λοχαγός Νικόλαος Κλωναρίδης: Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Σύμης από τον άδικο χαμό του 35χρονου, ο οποίος υπηρετούσε στο νησί τον τελευταίο περίπου έναν χρόνο.


Ο άτυχος λοχαγός, πατέρας τριών παιδιών, με καταγωγή από τη Δράμα, διέμενε με την οικογένειά του στην Σύμη και αναχώρησε προ ημερών για την Εύβοια, τόπο καταγωγής της συζύγου του, προκειμένου να τελέσει εκεί την βάφτιση του τρίτου παιδιού του και επρόκειτο την Παρασκευή να επιστρέψουν οικογενειακώς στο νησί. Όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τον Νικόλαο Κλωναρίδη.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (14-07-2018) καταδύθηκε με ψαροντούφεκο στη θαλάσσια περιοχή Πετριών, του χωριού ‘Αγιοι Απόστολοι, στην Εύβοια, όπου επικρατούσαν βοριάδες έντασης 5 μποφόρ και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.

Για τον εντοπισμό του κινητοποιήθηκαν πλωτά του Λιμενικού κι ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Τελικά σκάφος του Λιμενικού εντόπισε νεκρό στην περιοχή τον άτυχο 35χρονο.
Η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στη Σύμη, όπου ο 35χρονος λοχαγός ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός. Συμμετείχε στα κοινά, παρείχε την βοήθειά του όπου χρειαζόταν και ήταν πολύ κοντά στην εκκλησία τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος και τα παιδιά του.

Η τοπική κοινωνία, συγκλονισμένη πληροφορήθηκε για τον θάνατο του 35χρονου, κι όλοι έχουν έναν καλό λόγο να πουν για τον χαμογελαστό λοχαγό.

Ο δήμαρχος της Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, μίλησε με τα καλύτερα λόγια στην “δ” για τον 35χρονο. «Ήταν ένας πάρα πολύ αξιόλογος άνθρωπος. Ηταν πάντα με το χαμόγελο, βοηθούσε όπου υπήρχε ανάγκη.

Οποτε είχε λειτουργία ήταν στην εκκλησία, έψελνε… Μιλάμε για έναν “άγιο άνθρωπο”. Ηταν μια πολύ αγαπημένη οικογένεια. Μας αγάπησε και τον αγαπήσαμε, είμαστε όλοι συγκλονισμένοι στην Σύμη από τον ξαφνικό χαμό του.

Ο λοχαγός ήταν μέρος της κοινωνίας της Σύμης. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη. Εμείς τον περιμέναμε να επιστρέψει την Παρασκευή… Εκφράζουμε ως δημοτική αρχή, τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του, να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος, ο διοικητής αναχώρησε από το νησί προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του άτυχου λοχαγού, παίρνοντας μαζί του και την επίσημη στολή του 35χρονου για το “μεγάλο ταξίδι”.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο 35χρονος, στην μεγάλη πλημμύρα του περασμένου Νοεμβρίου, στην οποία είχε χάσει το αυτοκίνητό του που παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής και βρέθηκε καρφωμένο πάνω σε μια κολώνα, είχε προσφέρει τεράστια βοήθεια για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το νησί.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος όλοι θα τον θυμούνται στη Σύμη για την μεγάλη του καρδιά και την προθυμία του να προσφέρει απλόχερα την βοήθειά του.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΣ
«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, εντοπίστηκε νεκρός ο Λοχαγός (ΠΖ) Ν.Κ., που αναζητούνταν από τις απογευματινές ώρες, στη βραχώδη περιοχή Πετριές, του χ. Άγιοι Απόστολοι, από σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Είναι ενήμεροι οι οικείοι του.
Το ΓΕΣ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.
Συνταγματάρχης (ΤΘ)
Μιχαήλ Ψαρομιχαλάκης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ»

Πηγή:www.dimokratiki.gr