Προβληματισμός επικρατεί στον Στρατό Ξηράς από την είδηση ότι πολλοί προωτοετείς Ευέλπιδες, διπλάσιοι σχεδόν από τις προηγούμενες χρονιές έμειναν μετεξεταστέτοι στη Σχολή Ευελπίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr, μεγάλος αριθμός πρωτοετών στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, έχει κοπεί σε δυο μαθήματα. Στα μαθηματικά και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω απο 150 πρωτοετείς.

Το να “κόβονται” κάποιοι σπουδαστές είναι φυσολογικό. Αυτό που προβληματίζει όμως είναι ότι φέτος ο αριθμός τους είναι διπλάσιος από τις άλλες χρονιές και εντοπίζεται μόνο στο πρώτο έτος.

Μην χάσετε: Διαγωνισμός Ομάδων από το Μηχανοκίνο Πεζικό – 30 Απίθανες ΦΩΤΟ

Οι σπουδαστές που φοιτούν στα άλλα έτη, έχουν μια φυσιολογική εξέλιξη, αντίστοιχη των στατιστικών που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια.

Το γεγονός έχει πάντως σημάνει “καμπανάκι” στην ΣΣΕ και όλιο τρέχουν για να δουν την αιτία. Είναι άραγε η αύξηση της δραστηριότητας των Ευέλπιδων σε δραστηριότητες εκτός Σχολής που τους κόβει χρόνο από το δίάβασμα; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε γιατί δεν υπήρξε αντίστοιχη αυξητική τάση στους σπουδαστές των τριών τάξεων και εμφανίστηκε μόνο στους πρωτοετείς;

Διαβάστε όλα τα θέματα για την ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Και εάν το πρόβλημα είναι η έλλεψη χρόνου για διάβασμα, τότε γιατί δεν αντανακλάται στα άλλα μαθήματα και περιορίζεται σε δυο συγκεκριμένα; Άλλαξε κάτι στη Σχολή;

Πολλά τα ερωτήματα. Μαθαίνουμε πάντως ότι θα έχουν αρκετό χρόνο όλο το καλοκαίρι για διάβασμα, καθώς η σχολή κλείνει τις επόμενες ημέρες και θα ανοίξει πάλι τέλος Αυγούστου.

Για τους “κομμένους” μαθητές έχει προγραμαμτιστεί και φροντιστήριο μιας εβδομάδας ώστε να τους βοηθήσουν να περάσουν τα μαθήματα.

Σχολή Ευελπίδων: Η Διμοιρία Επιδείξεων 2018! – Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com


Προηγούμενο άρθροΠρομήθεια UAV από την Boeing; Τι λέει ο Καμμένος
Επόμενο άρθρο21 Ιουλίου: Σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).