Αινιγματικό ήταν το μήνυμα της Ρώσικης πρεσβείας για τις φωτιές που έστειλε μέσω Twitter, όταν ανακοίνωσε την πρόθεση του Βλαντιμίρ Πούτιν να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα

Το μήνυμα συνοδευόταν από την φωτογραφία του ρωσικού “θηρίου” Beriev Be 200 το οποίο είναι από τα κορυφαία αεροσκάφη πυρόσβεσης σε όλο τον κόσμο.

Στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, η Ρωσία, είχε στείλει μεταξύ άλλων Be-200 στην Ελλάδα για να ενισχύσουν την εναέρια πυρόσβεση και τα αεροσκάφη είχαν εξαιρετική επίδοση διασώζοντας ζωές και περιουσίες.
Έκτοτε έχει τεθεί πολλές φορές θέμα προμήθειάς του, με φανατικούς υποστηρικές, αλλά κακι με σκεπτιστικιστές που υποστηρίζουν ότι δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες που έχει η γεωγραφία της Ελλάδας με πολλές χαράδρες.

Όπως και να έχει, το αεροσκάφος είναι από τα καλύτερα στον κόσμο και το μήνυμα της ρωσικής πρεσβείας, αφήνει να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι πρόθυμος να συνδράμει με το ρωσικό “θηρία” την Ελλάδα για την καταπολέμηση των πυρκαγιών.

Το μήνυμα απευθύνεται ευθέως με κοινοποίηση στον Έλληνα πρωθυπουργό, την πυροσβεστική και την Γενική Γραμματεία πολιτικής προστασίας.

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΣτόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο στον ελληνικό λαό
Επόμενο άρθροΠρόταση ΠΟΜΕΝΣ για τους πληγέντες
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).