Καμμένος με στολή

Ο “Καμμένος βγαίνει και σε …Ναύαρχος”! Τα σχόλια που προκαλεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανιζόμενος με στρατιωτική στολή ακόμα και σε διεθνείς ασκήσεις

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Κυριακή μεσημέρι και ενώ ο κόσμος ήταν στις παραλίες, δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από την Κύπρο. “Ο Καμμένος βγαίνει και σε ναύαρχος;” με ρωτούσε μια γνωστή φωνή συμφοιτητή μου που είχα να ακούσω καιρό.

-Τι εννοείς, ρώτησα.

-Να καλά δες στο Facebook  τον υπουργό σας με στολή ναυάρχου, μου λέει ο συμφοιτητής, με ειρωνικό ύφος.

Ψάχνοντας να βρω την σχετική ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου της Εθνικής Φρουράς, όπως ο συμφοιτητής μου υπέδειξε, σκεφτόμουν πού να πήγε πάλι ο υπουργός μας…

Άλλωστε εδώ στην Ελλάδα, τον έχουμε συνηθίσει να φοράει στολή και δείχνει να αισθάνεται περισσότερο άνετα με αυτήν, παρά με το υπουργικό κοστούμι.

Τελευταία μάλιστα με όσα γίνονται στην πολιτική σκηνή, με τις “βόμβες” για τις αποχωρήσεις από τους ΑΝΕΛ, και τις δηλώσεις του ότι δεν θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, ίσως πράγματι να μην αισθάνεται και τόσο καλά με το υπουργικό κοστούμι και να θέλει να δείξει κάτι άλλο.

Ο Πάνος Καμμένος άφηνε για μια ακόμα φορά χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση, την οποία όμως δήλωσε κατηγορηματικά ότι στηρίζει.  «Δεν θα επιτρέψουμε να έλθει κύρωση της Συμφωνίας στη Βουλή συμμετέχοντας εμείς στην κυβέρνηση», δήλωνε χαρακτηριστικά.

-Καλά κι εσύ Κυριακή μεσημέρι δεν έχεις να ασχοληθείς με τίποτε άλλο, ρωτάω

-Μα δες τον, αξίζει τον κόπο, επιμένει

-Γιατί;

-Εμφανίστηκε σε διεθνή άσκηση ντυμένος ναύαρχος, επιμένει.

-Πού;

-Στην Αίγυπτο, ήταν και ο δικός μας υπουργός. Δες και την φωτογραφία που κάθονται οι τρεις τους σε ένα τραπέζι. Ο Αιγύπτιος αριστερά, είναι ο υοπυργός Άμυνας και είναι κανονικός αντιστράτηγος. Στη μέση ο Καμμένος με στολή ναυάρχου και δεξιά ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, ο Σάββας Αγγελίδης, ντυμένος με πολιτικά. Ρίξε μια ματιά στον Καμμένο και θα καταλάβεις.

Κοιτάζω και τι να δω; Ο Έλληνας υπουργός, ξεπερνώντας τα πρωτόκολλα – που λογικά θα πρέπει να υπάρχουν για τέτοιες περιπτώσεις- εμφανίζεται να φοράει στολή κι άρβυλα ίδια με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Μόνο που την έχει ακόμα πιο “πλουμιστή”.

Στην αριστερή πλευρά του στήθους του, στο μέρος της καρδιάς, έχει σηματάκι “υπουργείο Εθνικής Άμυνας“. Στη δεξιά έχει το όνομά του, τον τίτλο του και το σηματάκι που υποδηλώνει ότι είναι ιπτάμενος (μάλλον από τις συχνές πτήσεις του με τα ελικόπτερα Χιούι) και στο δεξί του μπράτσο το σηματάκι “HELLAS”.

Αν κάποιος που δεν γνωρίζει το πάθος του υπουργού μας να φοράει στολή δει την φωτογραφία, θα μπορούσε πολύ φυσικά να αναλογιστεί ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι κάποιοι στρατιωτικοί και γι αυτό το λόγο εμφανίζεται με στολή στις διεθνείς εκδηλώσεις.

-Τα ράσα κάνουν τον παππά ή ο παππάς τα ράσα, επιμένει να ρωτάει ο συμφοιτητής μου.

-Τι να σου πω του λέω, τον ξέρεις. Παθιάζεται να φοράει στολή…

-Ε.. από την καρέκλα του ΥΠΕΘΑ πέρασαν και στρατηγοί και ναύαρχοι ως υφυπουργοί ή αναπληρωτές υπουργοί, αλλά κανένας δεν έβγαλε την στολή από τη ναφθαλίνη για να την φοράει από εδώ κι από εκεί. Τι παριστάνει;, ρωτάει ο συμφοιτητής.

-Καλά κι εσύ δεν έχεις κάτι άλλο να ασχοληθείς μεσημεριάτικα;, επιμένω

-Καλά καλά σε αφήνω, μου λέει. Πείτε του μόνο ότι αμα δεν του αρέσει το κοστούμι, να βγάλει ένα φιρμάνι και να διορίσει τον εαυτό του έφεδρο υποναύαρχο, όπως έχει κάνει και με την Μπουμπουλίνα! Λογικά ο Πρόεδρος θα του το υπογράψει, λέει και μένω άναυδη….

Λέτε;

 

Ελάτε στην ομάδα μας στο Facebook με ένα κλικ ΕΔΩ