ΥΕΘΑ Καμμένος

Ο Καμμένος κάνει … “τσαλιμάκια”. Απουσίες από το υπουργικό συμβούλιο και αιφνιδιαστικές συνεντέυξεις Τύπου, προκαλούν το θόρυβο που έχει ανάγκη ο ΥΕΘΑ για να προκαλέσει την προσοχή

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Τσαλιμάκι: ουδέτερο, υποκοριστικό του τσαλίμι. Συγγενικές λέξεις: κολπάκι, ναζάκι, καμωματάκι...

Η τουρκικής προέλευσης ελληνοποιημένη λέξη, ίσως να αποδίδει με ακρίβεια τα όσα κάνει τις τελευταίες ώρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο Πάνος Καμμένος, όπως κι άλλη φορά έχουμε γράψει, είναι παρορμητικός. Πολλές φορές τα συναισθήματά του κατευθύνουν τα βήματά του ακόμα και στην πολιτική σκηνή. Έτσι χθες αποφάσισε να μην πάει στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με αντικειμενικό σκοπό να γίνει θόρυβος γύρω από το όνομά του. Και το πέτυχε.

Όλα τα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν με το γιατί δεν πήγε ο Καμμένος στην συνεδρίαση που ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει ως “ιδιαίτερη”, αφού ήταν η πρώτη μετά το  eurogroup για το χρέος.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε απών, επειδή είχε ένα σημαντικό ραντεβού. Πάντως είμαστε σίγουροι ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν κυκλοφορούσε ινκόγνιτο  χθες στην Αθήνα…

Μετά από αυτό, ανακοινώνει στις 10 και μισή το βράδυ, συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο για τις 8 και μισή το πρωί, με θέμα τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ!

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Στη σύνοδο κορυφής υπάρχει το θέμα της πρόσκλησης των Σκοπίων και το όνομα με το οποίο θα γίνει η πρόσκληση, εκτιμάται ότι δεν θα είναι αρεστό στην εκλογική βάση των ΑΝΕΛ.

Συνεπώς ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να εξασκήσει για μια ακόμα φορά την γνωστή ρητορική του για να πείσει ότι το κόμμα του ναι μεν δεν συμφωνεί με την τροπή που πήραν τα πράγματα και την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα στηρίξει την κυβέρνηση.

Κοινώς θα καταστήσει σαφές και πάλι ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία όμως διαφωνεί.

Έτσι εκτιμάται ότι θα υπάρχει ενιαία κυβερνητική θέση στην σύνοδο κοφυρής του ΝΑΤΟ για να υπάρξει πρόσκληση για τη συμμετοχή στην Βορειο-Ατλαντική συμμαχία της ΠΓΔΜ, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ονοματοδοσίας.