Παιχνίδια με τις ζωές των ΕΠΟΠ φαίνεται πως στήνουν τα επικοινωνιακά επιτελεία, σε συνεργασία με συγκεκριμένες ιστοσελίδες που δήθεν κόπτονται για τις μεταθέσεις ΕΠΟΠ.

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Το προηγούμενο διάστημα γίναμε θεατές μιας επικοινωνιακής “επιχείρησης” με τη, αγαστή  συνεργασία συγκεκριμένων ιστοσελίδων πως δήθεν θα ανακοινωθούν την Δευτέρα (χθες δηλαδή) οι μεταθέσεις των ΕΠΟΠ.

“Πρωτοβουλία Αρχηγού ΓΕΣ”, έγραφαν! Μάλιστα, στα πανομοιότυπα κείμενα που κυκλοφόρησαν σε επιλεγμένες ιστοσελίδες, πληροφορούσαν πως δεν φταίει το ΓΕΣ για την καθυστέρηση, αλλά ο υπουργός που στη μέση της χρονιά άλλαξε το σύστημα μεταθέσεων!

Βρείτε εσείς ποιες ιστοσελίδες συνεργάστηκαν σε αυτή την επιχείρηση, και βγάλετε τα συμπεράσματά σας για τις πληροφορίες που διακινούνται μέσα απο αυτές.

Κατ΄αρχήν για τους ΕΠΟΠ η πληροφορία ότι φταίει ο ένας ή ο άλλος είναι αδιάφορη. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το γεγονός που έχει επίδραση στην ζωή τους: Ότι έχουμε φθάσει μέσα Ιουλίου και ακόμα περιμένουν τις μεταθέσεις.

Και στο κάτω κάτω, ο υπουργός και ο εκάστοτε υπουργός, δεν νομοθετεί από μόνος του, αλλά δέχεται τις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων. Συνεπώς, το να πετάμε το μπαλάκι των ευθυνών αλλού, είναι μάλλον ανεύθυνο.

Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το υποτιθέμενο έτος μέριμνας για το προσωπικό, σημειώνεται ρεκόρ στη καθυστέρηση των ετήσιων μεταθέσεων, κάτι που αποτελεί βασική ετήσια λειτουργία του κάθε Γενικού Επιτελείου. Αυτό δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της…Δανιμαρκίας.

Το τι δεν πάει καλά, επιδέχεται πολλών ερμηνειών. “Μαγειρεύουν” άραγε τις μεταθέσεις; Υπάρχει ή όχι σήστημα αξιοκρατίας; Αν υπάρχει ένα οποιοδήποτε βασικό σύστημα αξιοκρατίας, τότε τι φταίει και δεν έχουν ανακοινωθεί οι μεταθέσεις; Τι γράφουν “στο χέρι” και δεν έχουν ηλεκτρονικό υπολογιστή; Θα δοθεί αντίστοιχη “παράταση” μερικών μηνών και στην εφαρμογή των μεταθέσεων προκειμένου να βρουν σπίτια οι μετατιθέμενοι;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που προκύπτουν εύλογα από τους ενδιαφερόμενους.

Και τελικά ποιος παίζει με τις ζωές των στελεχών και των οικογενειών τους;

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»