Είμαι σύζυγος στρατιωτικού! Συγκλονιστική μαρτυρία για την “χακί” ζωή των στελεχών και των οικογενειών τους, με αφορμή τον αυτοπυροβολισμό του ΕΠΟΠ

Συγκλονίζει η Ι. Ζ. , σύζυγος στρατιωτικού όταν περιγράφει τη πώς είναι η ζωή της στο πλάι ενός ανθρώπου που φοράει χακί. Μια μαρτυρία, που καλό θα ήταν να την κάνουν ευαγγέλιο εκεί στα γραφεία των Γενικών Επιτελείων για να καταλάβουν τα άγχη και τις αγωνίες του κόσμου.

“Είμαι σύζυγος στρατιωτικού με ανήλικα παιδιά, πτυχιούχος χωρίς δουλειά γιατί δεν με παίρνουν στην δουλειά μιας που είμαι σύζυγος στρατιωτικού και θα φύγω λόγω μετάθεσης…

Ένα έχω να πώ…έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέγονται!

Αν δεν ζήσεις τα ζόρια του στρατιωτικού δεν μπορείς να κρίνεις! Και ψυχολόγο περνάνε πρίν στρατευτούν και κάθε χρόνο με τις ετήσιες εξετάσεις που υποχρεωτικά κάνουν όλοι!

Όμως το κράτος τους ξεφτιλίζει κάθε μέρα, κόβοντας μισθούς σε αυτούς που είναι εκεί 24 ώρες 7 μέρες την εβδομάδα για να κοιμαται ο κόσμος ήσυχος τα βράδια.

Η ζωή του στρατιωτικού είνια γεμάτη άγχη….άγχος για την δουλειά, άγχος για τις μεταθέσεις. Άγχος για νέο σπίτι, για μετακόμιση, ψυχολογικά των παιδιών που κάθε τόσο αλλάζουν πόλη και σχολικά περιβάλλοντα,ασκήσεις, εκπαιδεύσεις, υπηρεσίες, hot spot, άγχος για το αν θα γυρίσεις σπίτι σου( μην ξεχνάμε τους 2 στρατιωτικούς μας που είναι όμηροι στην Τουρκία..στην δουλειά τους πήγαν και 5μηνες μετά ακόμη δεν γύρισαν).

Θα μου πείτε αυτά τα γνωρίζει ο καθένας πρίν στρατευτεί.

Ναι τα γνωρίζει, αλλά όπως προείπα, έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέγονται.

Αν δεν το ζήσεις δεν ξέρεις πως είναι! Συγνώμη για το “σεντόνι” αλλά με πνίγει το δίκιο.

Με πνίγει η θλίψη που τόσοι συνάδελφοι χάθηκαν άδικα, που μπήκαν στο στράτευμα για έναν μισθό και πλέον δεν ξέρουν αύριο αν θα έχουν και τον μισό από αυτόν.

Που μπήκαν στο στράτευμα για 25-30 έτη και σε μια νύχτα τους είπαν θα μείνουν 40.

Με πνίγει η αβεβαιότητα του αν θα γυρίσει ο άντρας μου σπίτι από την δουλειά του.

Με πνίγει η αγωνία για το αν φέτος θα πάει το παιδί μου στο ίδιο σχολείο ή θα αναγκαστεί να βρει καινούριους φίλους και ας είναι μόνο 6 χρονών.

Με πνίγει το δίκιο που όλοι νομίζουν πως οι στρατιωτικοί παίρνουν μισθό 2000 ευρώ ενώ με το ζόρι φτάνουν τα μισά με όλα τα επιδόματα και είναι πάντα στο ενοίκιο και με τον σάκο έτοιμοι να φύγουν και να αφήσουν την οικογένεια πίσω.

Δεν χτύπησε το δικό σας τηλέφωνο κανένα βράδυ για να πάει ο σύζυγος στην δουλειά, χωρίς να ξέρει πότε ή αν θα γυρίσει, γιατί οι Τούρκοι έκαναν πραξικόπημα ή γιατί ο Ερντογάν έστειλε δικούς του στην βραχονησίδα.

Δεν μπήκατε στην διαδικασία του τί θα κάνετε εσείς και τα παιδιά σας σε μια τέτοια περίπτωση.

Δεν βλέπουν εσάς ως χαραμοφάηδες του κράτους αλλά τους στρατιωτικούς.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ!!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΠΟΠ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”.

 

 

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»