Κίνα

Η Κίνα αναπτύσσει ραγδαία συστήματα αεράμυνας και καθίσταται πρώτη δύναμη στις τεχνολογίες που αφορούν την αεράμυνα σε όλο τον κόσμο

H Κίνα καθίσταται πρώτη δύναμη στις τεχνολογίες αντιαεροπορικής άμυνας χάρη στις προσπάθειες της China Aerospace Science & Industry Corp, του σημαντικότερου οργανισμού στη χώρα όσον αφορά την ανάπτυξη αντιαεροπορικών συστημάτων.

Οι ερευνητές της διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη του νέου κινεζικού πυραυλικού αντιαεροπορικού σχεδιάζοντας τα συστήματα ελέγχου των πυραύλων.

Συγκρινόμενο με τις προηγούμενες γενιές αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, αυτά της νέας γενιάς θα αναβιβάσουν την Κίνα σε μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο που θα διαθέτουν προηγμένα συστήματα ικανά να πλήττουν πληθώρα στόχων.

Το σημαντικότερο είναι η δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος ελέγχου. «Είναι σαν να κατευθύνεις μια βελόνα σε απόσταση 1.000 χλμ. με σκοπό να περάσει από το μάτι μιας άλλης βελόνας», δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιαστής Ουάνγκ Μενγκί.

Ο ίδιος ανέφερε πως το σύστημα ελέγχου σχεδιάζεται με σκοπό να προσδίδει στο βλήμα την κατάλληλη πορεία και να εξασφαλίζει επιτυχές πλήγμαΣτείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com