Ακατανόητη θεωρεί ο καθηγητής γεωπολιτικής Κωνσταντίνος Γρίβας την πρόσδεση της Ελλάδας σε ακραίες αντι-ρωσικές θέσεις

Για τον καθηγητή γεωπολιτικής Κωνσταντίνο Γρίβα, η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να έχει τις χειρότερες σχέσεις που έχουν υπάρξει ποτέ μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, την ώρα που ο κόσμος αλλάζει και το γεωπολιτικό σύστημα είναι πολυ-πολικό.

“Είναι πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά, να έχει  ότι  η απροκάλυπτη πρόσδεση της Ελλάδας σε ακραίες αντι-Ρωσικές θέσεις και μάλιστα από μια κυβέρνηση που θα περίμενε κανείς να ασκεί πιο πολυδιάστατη προσέγγιση σε τέτοια θέματα”, λέει ο κ. Γρίβας.

Μιλώντας στον 98.4 , εξήγησε γιατί κατά την γνώμη του, οι Ελληνο-ρωσικές έφτασαν στο χειρότερο σημείο από ότι ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, σημειώνοντας ότι ακόμη και στις ΗΠΑ οι απόψεις για τη Ρωσία , δεν είναι καθαρά αντιθετικές σε όλους τους φορείς άσκησης εξουσίας εκεί.

Κατά τον γεωπολιτικό Κ. Γρίβα, κυβέρνησης αλλά και αξιωματική αντιπολίτευση, αδυνατούν να συλλάβουν τις ευρύτερες αλλαγές στη περιοχή μας και εξακολουθούν να παραμένουν σε μια ενδοτική στάση έναντι ακραίων τελικά κύκλων των ΗΠΑ, χωρίς κανένα όφελος, προσεγγίζοντας ακόμη και τα θέματα με τη Ρωσία, όχι με ορθολογισμό, αλλά περισσότερο συναισθηματικά, είτε αρνητικά , είτε θετικά.