Μια δύσκολη ημέρα αναμένεται να είναι η Πέμπτη για την εθνική τραγωδία που όλοι μας βιώνουμε και κυρίως οι πυρόπληκτοι. Δείτε γιατί

Δυο κύρια σημεία μας επιτρέπουν να συμπεράνουμε πως η Πέμπτη θα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για τους πληγέντες, αλλά και για την κοινή γνώμη.

Ο πρώτος λόγος είναι οι προγνώσεις των μετεωρολόγων που δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό οι βροχές και οι καταιγίδες που σημειώνονταν τα προηγούμενα 24ωρα στην Βόρεια Ελλάδα έχουν κατέβει νοτιότερα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση που δημοσιεύει σε σχετικό άρθρο η ιστοσελίδα hwww.defence-point.gr η ανάλυση των δεδομένων δείχνει πως, ήδη από το πρωί, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται ήδη μέσα στις πρωινές/προμεσημβρινές ώρες με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και την έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις, ακολουθεί ύφεσή τους από τις πρώτες απογευματινές ώρες, ωστόσο φαίνεται πως θα επιμείνουν και είναι πιθανό να ακολουθήσει επανάληψή τους από αργά το απόγευμα έως και την αλλαγή της ημέρας.

Στο σύνολο της ημέρας, αρκετά τμήματα του νομού θα έχουν επηρεαστεί πιθανότατα και οι πληγείσες περιοχές. Η φύση των φαινομένων αυτών, καθιστά πολύ δύσκολη την πρόγνωση ακριβείας, παρόλα αυτά, η γενικότερη ροή και εξέλιξή τους ευνοεί και τις δύο περιοχές (Κινέτα και Νέα Μάκρη/Ραφήνα) κατά την πρώτη φάση (πρωί/μεσημέρι) ενώ κατά τη δεύτερη φάση τους, περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η δυτική Αττική.

Αξίζει να δείτε αναλυτικά τι γράφει στο www.defence-point.gr

Ο άλλος παράγοντας για τον οποίο θα πρέπει να προετοιμασοτύμε ψηχολογικά, είναι ότι δεδομένης της παρέλευσης 48 ωρών από την κατραστροφή, όσοι πιθανώς κατέφυγαν στην θάλασσα και εγλωβίστηκαν εκεί με αποτέλεσμα να πνιγούν, είναι πιθανό να αρχίσουν από σήμερα να επιπλέουν οι σοροί τους στην περιοχή ή (ακόμα χειρότερο) να παρασύρονται από ρεύματα και να βγαίνουν σε άλλες περιοχές.

Είναι μια πολύ σκληρή εικόνα, την οποία δυστυχώς θα κληθούμε ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε, Να θυμίσουμε ότι ο αριθμός των αγνοούμενων είναι ακόμα πολύ υψηλός.

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»