Απλήρωτοι το 2018 οι στρατιωτικοί για τις υπηρεσίες! Δουλεύουν τζάμπα και ουδείς τους ενημερώνει εάν θα την λάβουν ή όχι. Πάντως τα κονδύλια δεν έχουν ακόμα προβλεφθεί

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Την ώρα που οι “κρατικοί” συνδικαλιστές πλέκουν ύμνους για την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δημιουργώντας μια εικονική πραγματικότητα με δημοσιεύματα που εξυμνούν τον υπουργό, οι στρατιωτικοί νιώθουν ως παιδιά ενός κατώτερου θεού, βλέπουντας ότι αδικούνται κατάφορα.

Για παράδειγμα, δεν έχουν πληρωθεί ούτε μια υπηρεσία Σαββατοκύριακου από τις αρχές του χρόνου και είναι αμφίβολο εάν θα τις πληρωθούν, καθώς δεν έχει προβλεφθεί σχετικό κονδύλι!

Το ημερήσιο ποσό για τις υπηρεσίες ήταν παλαιότερα 13 ευρώ και τώρα έχει φθάσει τα 8,70. Αν κάποιος για παράδειγμα κάνει 10 υπηρεσίες, μπορεί να πάρει 87 ευρώ. Ωστόσο το 2018, δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί.

Οι πληροφορίες από την ΑΣΔΥΣ αναφέρουν ότι το μόνο κονδύλι που έχει εξασφαλιστεί είναι αυτό για τις υπηρεσίες των στρατιωτικών γιατρών. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς υπάρχει σοβαρό ερώτημα για το εάν θα πληρωθούν ή όχι αυτές τις υπηρεσίες.

Είναι εξαιρετικά πιθανό επειδή επίκειται από πέρυσι η εφαρμογή της νυχτερινής αποζημίωσης, να έχει επιφέρει αλλαγές και στο καθεστώς των υπηρεσιών. Ωστόσο ούτε ο νόμος για την νυχτερινή αποζημίωση έχει εφαρμοστεί κι έτσι τα στελέχη έχουν μείνει ξεκρέμαστα.

Οι υπηρεσίες γίνονται κανονικά και κανένας δεν είναι σε θέση να τους ενημερώσει εάν θα τις πληρωθούν!

Οι αρμόδιες διευθύνσεις οικονομικών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεν έχουν ενημερώσει τις μονάδες για το τι μέλλει γενέσθαι, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία και παραπληροφόρηση.

Μόνο οι ΟΒΑ έχουν πάρει απάντηση ότι δεν τις δικαιούνται, γεγονός το οποίο ενδέχεται να αντιβαίνει στην εργατική νομοθεσία και θα πρέπει να το εξετάσουν.

 

Δημήτρης Βίτσας: Το μήνυμα στην Τουρκία