32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Κόβουν ιατρεία λόγω έλειψης γιατρών Ειδικές Δυνάμεις 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών ΓΕΕΘΑ

32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Παγωμένη είναι προς το παρόν η μετεγκατάστασή της από τον Βόλο προς το στρατόπεδο του Αυλώνα, αν και το τελευταίο έχει πλέον άπλετο χώρο για να την υποδεχτεί.

Το θέμα της μετεγκατάστασης για την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών έχει προκύψει ήδη από τις αρχές του χρόνου. Υπήρξαν μάλιστα φωνές που επέμεναν ότι η μετεγκατάσταση θα είχε γίνει μέσα σε ένα μήνα. Ωστόσο φαίνεται ότι αυτό το σχέδιο ναυάγησε και προχώρησαν σε σχέδιο σταδιακής μετεγκατάστασης, το οποίο και πρότεινε το ΓΕΣ.

Σύμφωνα με δημοσιευμένες πληροφορίες η μετεγκατάσταση αναμένεται από μέρα σε μέρα από τον μήνα Μάιο. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι η έκδοση υπουργικής απόφασης για να ξεκινήσει η υλοποίησή της.

Διαβάστε όλα τα θέματα σχετικά με την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας εντάσσεται στο σχέδιο δημιουργίας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΔΕΠ).

Με την υλοποίηση του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού όλες οι μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βρίσκονται υπό μια Διοίκηση, υπεύθυνη για την εκπαίδευση και φυσικά για τις επιχειρήσεις.

Οι δυνάμεις που θα περιλαμβάνει η ΔΔΕΠ θα είναι:

Η 32 ΤΑΞ ΠΝ (32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών), η 1 ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ (1η Ταξιαρχία Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών), η 71 Α/Μ ΤΑΞ (71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία), η ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρύχιων Καταδρομών) και η 31 ΜΕΕΔ (Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας & Διάσωσης).

Τι πρόβλημα έχει προκύψει

Η καθυστέρηση έκδοσης της υπουργικής απόφασης που θα δίνει το πράσινο φως για την μετεγκατάσταση, είναι χαρακτηριστική.  Πληροφορίες που έφθασαν στο Armyvoice.gr αναφέρουν ότι το κόστος που προκύπτει για την υλοποίηση του σχεδίου είναι δυσθεώρητο και ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, κάτι που δεν είχε επαρκώς υπολογιστεί όταν γίνονταν οι δηλώσεις.

Έτσι λέγεται ότι μάλλον θα μετακομίσουν ορισμένες μονάδες της 32 Ταξιαρχίας από τον Βόλο προς τον Σκαραμαγκά και η πλήρης μετεγκατάσταση θα πάρει ακόμα χρόνο να υλοποιηθεί. Πόσο χρόνο δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Ελπίζουμε πάντως να μπορέσει σύντονα να ολοκληρωθεί, καθώς είναι λογικό να βρίσκεται δίπλα στα πλοία του Στόλου.

Προηγούμενο άρθροΚίνημα Αλλαγής: “Εγωπαθής ακροδεξιός ο Καμμένος”
Επόμενο άρθρο160.000 πολίτες κατά Ηλία Ψινάκη!
Ιωάννα Ηλιάδη - Ioanna Iliadi
Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Kάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).