Ψινάκη

160.000 πολίτες έχουν στραφεί κατά του Ηλία Ψινάκη. Ο δήμαρχος Μαραθώνα εισπράττει την οργή των πολιτών για την αφροσύνη να ζητήσει να μην κηρυχτούν αναδασωτέες εκτάσεις που κάηκαν στο δήμο.

Εκτός απότην οργή των κατοίκων της περιοχής, ο δήμαρχος Μαραθώνα είναι αντιμέτωπος και με δεκάδες χιλιάδες πολίτες, μέσω του ειδικού ιστοχώρου συλλογής υπογραφών Avaaz. Οι πολίτες στρέφονται κατά του αιτήματός του δήμου, οι περιοχές που κάηκαν στο Μάτι να μην κριθούν αναδασωτέες.

Συγκεκριμένα, πολίτες από όλη την Ελλάδα καλούν την κυβέρνηση να χαρακτηρίσει επειγόντως ως αναδασωτέες όλες τις δασικές εκτάσεις που κάηκαν στις πρόσφατες πυρκαγιές, ιδιώς μετά τις δηλώσεις του κ. Ψινάκη στον ΣΚΑΪ, όπου παραδέχτηκε ότι ζήτησε από την κυβέρνηση να μην κηρυχθεί αναδασωτέα η καμένη δασική έκταση στον δήμο του.

Κάτι τέτοιο θα ήταν ενάντια στην εγκύκλιο του ΥΠΕΝ που ισχύει από το καλοκαίρι του 2017, η οποία προστατεύει τις καμένες δασικές εκτάσεις από τους καταπατητές και τα αυθαίρετα, ανακηρύσσοντας τις αυτομάτως αναδασωτέες και ήδη μέσω Avaaz έχουν συγκεντρωθεί περίπου 160.000 υπογραφές πολιτών που απαιτούν να εφαρμοστεί ο νόμος.

Διαβάστε λεπτομέρειες στο eretikos.gr