Βρέθηκε ο επόμενος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ! Είναι στρατηγός ε.α. και δίνει τις δικές του μάχες για τη νέα δομή δυνάμεων, με βάση τις απαιτήσεις των ψηφοφόρων της περιοχής του

Η θητεία του Ευάγγελου Αποστολάκη λήγει το φθινόπωρο και μάλλον από ο,τι φαίνεται  επόμενος αρχηγός ΓΕΕΘΑ βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Γύθειο!

Πρόκειται για τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτο Φιλιππάκο, ο οποίος σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του, έχει βάλει τον θεμέλιο λίθο για να αναλάβει στρατάρχης!

Όπως ο ίδιος ανακοινώσει στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο, ο Τζανέτος Φιλιππάκος κατάφερε να επιβάλει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την δομή δυνάμεων που ο ίδιος επιθυμεί, αφού το επιθυμούν και οι ψηφοφόροι του (είναι πολιτευτής των ΑΝΕΛ), κι έτσι η σχολή μαγείρων Γυθείου δεν θα κλείσει, ούτε θα μεταφερθεί στο ΚΕΕΜ που έκλεισε, αλλά θα παραμείνει ενεργή στο Γύθειο.

 

Αντιγράφουμε αυτούσιο το κείμενο από την ιστοσελίδα του, καθώς μάλλον τα περιγράφει καλύτερα από εμάς:

Ανατροπή δεδομένων πρόεκυψε αναφορικά με το μέλλον της Σχολής Εκπαίδευσης Μαγείρων (3ο Τάγμα) του ΚΕΕΜ στο Γύθειο, καθώς ευοδώθηκε η επίμονη -και σε βάθος χρόνου- προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτου ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ, για συνέχιση λειτουργίας της σχολής στη λακωνική κωμόπολη. Σύμφωνα με το γραφείο του κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ, ύστερα από παρέμβαση και αίτημα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου ΚΑΜΜΕΝΟΥ προς τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχο Ευάγγελο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, αποφασίστηκε η παραμονή του εν λόγω στρατοπέδου και η συνέχιση της λειτουργίας της σχολής.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του Πενταγώνου, η Σχολή Μαγείρων που λειτουργεί στο 3ο Τάγμα Εκπαίδευσης Μαγείρων στο Γύθειο, επρόκειτο να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΕΕΜ στην ΕΟ Σπάρτης-Γυθείου.

«Επιτέλους, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Γυθείου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, βρίσκει τη λύση του, βοηθώντας ουσιαστικά και δίνοντας ανάσα στην τοπική οικονομία» τονίζει σε δήλωσή του ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, ο οποίος ως γνωστόν έλκει την καταγωγή του από το Γύθειο.

Από το γεγονός ότι ένας Γενικός Γραμματέας υπουργείου είναι σε θέση να παρεμβαίνει όπως καυχιέται στον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας, θα πρέπει να βγαίνει το λογικό συμπέρασμα ότι έχει όλα τα προσόντα να αναλάβει και τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων!

Συνεπώς δεν θα πρέπει κανένας να πονοκεφαλιάζει για τον επόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Έχει ήδη βρεθεί!

Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι δήμαρχοι των περιοχών που έκλεισαν τα Κέντρα Εκπαίδευσης εάν μάθουν ότι είναι τελικά πολύ εύκολο να διασφαλίσεις ότι δεν θα κλείσει ένα κέντρο. Αρκεί δηλαδή να έχεις τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση για να παρέμβει στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και να “τακτοποιήσει” το θέμα.

Και βέβαια τίθεται και το ερώτημα εάν πράγματι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έσπευσε να “εξυπηρετήσει” τον πολιτευτή του κόμματός του με μια τέτοια παρέμβαση και εάν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ την δέχθηκε.

Το βιογραφικό του ΓΓ Τζανέτου Φιλιππάκου

O Τζανέτος Φιλιππάκος του Κωνσταντίνου γεννήθηκε στο Γύθειο Λακωνίας το 1952. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο ενήλικων τέκνων και διαμένει μόνιμα στο Χαϊδάρι Αττικής. Είναι ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α. και Τακτικός Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία.

Αποστρατεύτηκε το 2009 από την Ελληνική Αστυνομία και από το 2012 συμμετέχει ενεργά στην πολιτική με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο οποίο και κατείχε θέση Γραμματέα σε θέματα Ασφάλειας και Προστασίας του Πολίτη.

Στις 30-04-2015 διορίσθηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με κύριες αρμοδιότητες το συντονισμό των υπηρεσιών του πρώην υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όσον αφορά στο ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένων των αρμοδιοτήτων του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/Α.Ε.Α.

Στις 03-10-2017 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το Π.Δ. 119/2017.

 

Ελάτε στην ομάδα μας στο Facebook με ένα κλικ ΕΔΩ

Πούλησέ το

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΒόρεια Κορέα: Τι είπαν Κιμ Ουν και Σεργκέι Λαβρόφ
Επόμενο άρθροΑεροδρόμιο Ακτίου: Τελετή Παραλαβής Διοίκησης του FOB – ΦΩΤΟ
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).