Στρατό στα σύνορα της ΕΕ θέλει να αποστείλει η Αυστρία, για την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης από την παράνομη μετανάστευση

Aποστολή Ευρωπαίων στρατιωτών για την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ από την παράνομη μετανάστευση ζητά ο Υπουργός Άμυνας της Αυστρίας, Μάριο Κούνασεκ, μια ημέρα πριν την έκτακτη σύνοδο για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες.

Ο Κούνασεκ αιτείται τα παραπάνω με δηλώσεις του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Βελτ, στις οποίες και σημειώνει πως ο στρατός αυτός θα πρέπει να αποσταλεί στα Βαλκάνια, την Ελλάδα και την Ιταλία.

Όπως επισημαίνει «η Αυστρία, η οποία αναλαμβάνει και την Προεδρία της ΕΕ, θα κάνει την πρόταση αυτή στην Σύνοδο Υπουργών Άμυνας, τον Αύγουστο στη Βιέννη».

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας «στόχος, η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ απο την παράνομη μετανάστευση, αλλά και η καταπολέμηση της βρώμικης δουλειάς που εκτελούν οι διακινητές».

Σύμφωνα με τον Αυστριακό ΥΠΑΜ «οι στρατιωτικές αυτές δυνάμεις θα μπορούσαν να αποσταλούν και σε χώρες της Βόρειας Αφρικής».

«Η εντολή της Frontex θα μπορούσε να μεταβληθεί έτσι ώστε αστυνομικοί και στρατιώτες από κοινού –και υπό την σκέπη των ευρωπαϊκών χωρών και με την άδεια των κρατών εκείνων της Αφρικής- να δρουν στο έδαφος τους», τονίζει ο Κούνασεκ.

«Ο στρατός στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ θα μπορούσε να οργανώνει μεταφορές, αλλά και να προστατεύει τα σύνορα από παράνομες εισόδους», καταλήγει ο Αυστριακός Υπουργός Άμυνας.Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com