Σκόπια, Πρόεδρος Ιβάνοφ

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, δεν υπογράφει τη συμφωνία! Ο Καμμένος δικαιώνεται! Είχε “ποντάρει” στο ότι αποκλείεται να περάσει η συμφωνία στην ΠΓΔΜ

Με ικανοποίηση θα παρακολουθεί ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος τα δρώμενα στην γειτονική χώρα, όπου ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ ανακοίνωσε ότι απορρίπτει τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο Σκοπιανός ομόλογός του, Ζόραν Ζάεφ.

«Η θέση μου είναι τελική», είπε, «δεν θα υποστηρίξω και δεν θα υπογράψω αυτό το επιζήμιο κείμενο συμφωνίας».

Τα παραπάνω είπε σε διάγγελμα του προς τον λαό των Σκοπίων, δίνοντας την ευκαιρία στους εθνικιστές να ξεσπαθώσουν εναντίον του κ. Ζάεφ.

Να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε για το “Μακεδονικό” Ο Πάνος Καμμένος, εκτίμησε ότι η συμφωνία δεν πρόκειται να περάσει στα Σκόπια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Στα Σκόπια ποντάρει ο Καμμένος να μην περάσει η συμφωνία

Η συμφωνία, τόνισε ο πρόεδρος των Σκοπίων δεν έχει νομική ασφάλεια και εγγυήσεις από την πλευρά της “Μακεδονίας”. Η Ελλάδα κατάφερε να ανταποκριθεί στα αιτήματά της.

Αυτό που έχει κάνει με τους “Μακεδόνες” της Ελλάδας, μέσω της συμφωνίας, προσπαθεί να κάνει και με τους “Μακεδόνες” στη “Μακεδονίας”, σημείωσε ο κ. Ιβάνοφ.

Μίλησε και για τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ, η οποία κράτησε μόλις δύο λεπτά. Υπογράμμισε:

«Τους είπα ότι αυτή είναι προσωπική τους συμφωνία. Είναι η απόφασή τους, με δική τους ευθύνη. Πρόκειται για μία απαράδεκτη συμφωνία που παραβιάζει τους νόμους και το Σύνταγμα».Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com