Συνυπηρέτηση Στρατιωτικών

Συνυπηρέτηση Στρατιωτικών: Μαύρα μαντάτα! Το δούλεμα πάει σύννεφο – Έφεραν τροπολογία για επίλυση του προβλήματος και την απέσυρε ο υπουργός!

Μια ακόμα προσπάθεια να φερθεί έντιμα η πολιτεία απέναντι στους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους πήγε στον βρόντο. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Βόλου, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα e-thessalia.gr.

Δυο βουλευτές κατέθεσαν τροπολογία η οποία θα έδινε μια ανάσα στις οικογένειες των στρατιωτικών που κάνουν χρήση του νόμου, αλλά στην πραγματικότητα δεν συνυπηρετούν, αφού πολλές φορές οι δυο σύζυγοι τοποθετούνται σε μακρινές αποστάσεις, εντός βέβαια του ίδιου νομού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα, την Πέμπτη 7 Ιουνίου, στο πλαίσιο ψήφισης του νομοσχεδίου για τις Δομές Εκπαίδευσης, κατατέθηκε τροπολογία από τον βουλευτή Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Μπαλλή Συμεών και τον Βουλευτή Δράμας ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδη Χρήστο που αφορούσε τη συνυπηρέτηση Στρατιωτικών-Εκπαιδευτικών.

Στην τροπολογία που κατατέθηκε ζητήθηκε οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων να αποσπώνται με αίτηση τους, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, σε εκπαιδευτική μονάδα της πόλης όπου βρίσκεται η έδρα της στρατιωτικής μονάδας ή σε εκπαιδευτική μονάδα που απέχει 20 χιλιόμετρα από την στρατιωτική μονάδα που υπηρετεί ο/η σύζυγος και για όσο υπηρετεί ο/η στρατιωτικός σύζυγος στη μονάδα αυτή.

Την τροπολογία στήριξαν και έκαναν δεκτή, οι Τομεάρχες Παιδείας της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής.

Όμως δεν την έκανε δεκτή ο αρμόδιος υπουργός κι έτσι, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε, χωρίς να ψηφιστεί και η τροπολογία.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένας ακόμα χρόνος χάθηκε, αφού μέχρι να εξεταστεί η τροπολογία και να επαναδιατυπωθεί, να περάσει από χίλια γραφεία και να ξαναβρεί τον δρόμο προς την Βουλή, όπως υποσχέθηκε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, το πιο πιθανό είναι να έχει χαθεί η σχολική χρονιά, ενώ ορατό είναι και το ενδεχόμενο να έχουν γίνει και νέες εκλογές.

Η τροπολογία που κατατέθηκε αποτελεί πάγιο αίτημα της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε. Βόλου και της Ομοσπονδίας για την επίλυση ενός προβλήματος που ταλανίζει τις οικογένειες.

Με τον ίδιο πάγιο τρόπο αντιμετωπίστηκε από την πολιτεία! Αποσύρθηκε και μην την είδατε…

 

 

Ελάτε στην ομάδα μας στο Facebook με ένα κλικ ΕΔΩ

Πούλησέ τοΣτείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com