Σχολή Ευελπίδων

Σχολή Ευελπίδων: Στον Έβρο οι αυριανοί ηγέτες του Στρατού μας! Επισκέφθηκαν τα σύνορα που θα κληθούν να προασπίσουν αμέσως μετά την ορκομωσία τους

Από την Τρίτη 29 Μαΐου έως Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018, οι Ευέλπιδες της IV Τάξης της ΣΣΕ, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην έδρα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ/«ΑΧΙΛΛΕΑΣ» και στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού/«ΘΡΑΚΗ».

Οι Ευέλπιδες, κατά την επίσκεψή τους στην έδρα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ/«ΑΧΙΛΛΕΑΣ», την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, ενημερώθηκαν για το έργο και τις δραστηριότητες της, καθώς και την αποστολή του Ελληνικού Ευρωπαϊκού Στρατηγείου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ).

Το τριήμερο από 30 Μαΐου έως 01 Ιουνίου 2018, οι Ευέλπιδες επισκέφθηκαν την Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού, όπως παρακάτω:

  • Το Στρατηγείο του Δ΄ Σώματος Στρατού/«ΘΡΑΚΗ» στην Ξάνθη.
  • Το Στρατηγείο της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης  Μεραρχίας Πεζικού/«ΕΒΡΟΥ» καθώς και το Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) Αρμάτων Μάχης στην Αλεξανδρούπολη.
  • Το Στρατηγείο της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού/«ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» στο Διδυμότειχο.
  • Το Στρατηγείο της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας/«ΑΨΟΣ» στο Σουφλί.
  • Τα Ελληνικά Φυλάκια «ΚΗΠΩΝ» (ΕΦ ΚΗΠΩΝ), «1» (ΕΦ1) και «ΓΕΦΥΡΑΣ» (ΕΦ ΓΕΦΥΡΑΣ).

 

Το εκπαιδευτικό ταξίδι των Ευελπίδων της IV Τάξης, αποτελεί το επιστέγασμα της εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, πριν την ορκωμοσία τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018.

 

 

 


 

Ελάτε στην ομάδα μας στο Facebook με ένα κλικ ΕΔΩ

Πούλησέ το