ΠΟΑΣΥ ΠΟΜΕΝΣ

ΠΟΜΕΝΣ: Διάσταση απόψεων με τα Σώματα Ασφαλείας για την εγκύκλιο που εκδόθηκε και αφορά την μάχιμη πενταετία και το επίδομα επικινδυνότητας

Μπορεί να έχουν δηλώσει ότι βαδίζουν μαζί, ωστόσο ήδη τα πρώτα σύννεφα έχουν φανεί στον ορίζοντα ανάμεσα στην ΠΟΜΕΝΣ και τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας.

Χθες τα Σώματα Ασφαλείας με σχετική ανακοίνωσή τους υποστήριξαν ότι το υπουργείο εργασίας υλοποίησε όσα είχε δεσμευτεί απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα, και έτσι απένειμε τα εύσημα στην ηγεσία του υπουργείου, κάτι που είναι γεγονός ότι γίνεται σπάνια από συνδικαλιστικές οργανώσεις που είναι ιδιαίτερα μαχητικές.

Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση και το σχετικό θέμα στο  Armyvoice.gr: Επίδομα επικινδυνότητας και μάχιμη πενταετία: Αυτά είναι τα καλά νέα

Αργά χθες το βράδυ η ΠΟΜΕΝΣ ξέδωσε ανακοίνωση με την οποία φαίνεται ότι διαφοροποιείται γιατί όπως λέει ουσιαστικά δν ζητήθηκε η γνώμη της. Βέβαια είναι λίγο περίεργο να ζητήθηκε και να κατατέθηκε η γνώμη των Σωμάτων Ασφαλείας και όχι των στρατιωτικών.

Δείτε τι αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση:

Το ζήτημα της πενταετίας αναφέρθηκε και κατά την συνάντηση μελών του ΔΣ της ΠΟΜΕΝΣ με τον κ. ΥΕΘΑ στην πρώτη επίσημη συνάντηση που έλαβε χώρα στις 4-6-2018 (η οποία δεν έχει ανακοινωθεί από την πλευρά του υπουργείου).

Με έκπληξη όμως διαπιστώνουμε, ότι στις 8-6-2018 εκδόθηκε η σχετική εγκύκλιος χωρίς να έχει δοθεί η δυνατότητα μελέτης και σχολιασμού τόσο από την αρμόδια, για τον λόγο αυτό, συμβουλευτική επιτροπή του ΕΦΚΑ όσο και από την Ομοσπονδία των εν ενεργεία στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ.

Μήπως κάποιοι επέλεξαν αυτόν τον “βιαστικό τρόπο”, για να προλάβουν τις δίκαιες αντιδράσεις της ΠΟΜΕΝΣ;

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, σεβόμενη τους θεσμούς και τα μέλη της, θα προβεί, μετά από ενδελεχή μελέτη, έστω και εκ των υστέρων, σε σχολιασμό και κατάθεση προτάσεων μέσω των εκπροσώπων της στην συμβουλευτική επιτροπή του ΕΦΚΑ, απευθύνοντας επιστολή στην Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι ήδη από πέρυσι η ΠΟΜΕΝΣ είχε ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας, τα οποία όπως προκύπτει από την ανακοίνωσή τους έχουν εξετάσει το νόμο και έχουν καταθέσει προτάσεις, οι οποίες και περιλήφθηκαν στην εγκύκλιο. Δεν υπήρξε εκεί η σύμφωνη γνώμη της;

Ίσως θα πρέπει με άλλη ανακοίνωσή της να ξεκαθαρίσει σε ποια σημεία διαφωνεί, καθώς το τοπίο είναι θολό.