Ο Στρατηγός Κωσταράκος έγινε θέμα στα Ιταλικά ΜΜΕ! Τι συνέβη κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της Ιταλίας που παρευρέθηκε ο Έλληνας αξιωματούχος

Την ταραγμένη περίοδο που διέρχεται η Ιταλία αναφορικά με την πολιτική της σκηνή, κάθε κίνηση μπορεί να γίνει πρώτο θέμα ανά πάσα στιγμή.

Έτσι δεδομένης της στάσης που τήρησε ο Ιταλός πρόεδρος με την άρνησή του να δεχθεί υπουργό που ήταν αντίθετος στο ευρωπαϊκό όραμα, κάθε χειραψία του συζητιέται ευρέως.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα ιταλικά ΜΜΕ ασχολήθηκα ακόμα και με τη συνομιλία που είχε ο Ιταλός Πρόεδρος με τον Έλληνα Στρατηγό Κωσταράκο, ο οποίος εκπροσωπώντας τους Ευρωπαϊκούς Στρατούς, παρακολούθησε την παρέλαση για την επέτειο της 2ας Ιουνίου στην γειτονική μας χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ: Η ευθύνη του ηγέτη στη λήψη των αποφάσεων

Δείτε τι έγραψε σχετικά ο στρατηγός Κωσταράκος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Σήμερα στη Ρώμη στον εορτασμό της Ιταλικής Εθνικής Επετείου της 2 Ιουνίου.

Λαμπρή στρατιωτική παρελαση παρουσία του Προέδρου Ματαρελα.

Στη παρελαση τονισθηκε η πολυπληθής συμμετοχή της Ιταλίας σε αποστολές ΟΗΕ,ΝΑΤΟ και ΕΕ. Τεράστια η τιμή που γίνεται στους ανάπηρους των Επχσεων των Ιταλικών ΕΔ.

Το κύριο ιστορικό θέμα της παρέλασης ηταν τα 100 χρονια απο τη λήξη του Πρωτου Παγκοσμιου Πολέμου που κόστισε στην Ιταλία 700.000 νεκρούς και 1,3 εκατ. τραυματιες.

Παρήλασαν τμήματα με ιστορικές στολές που τραγουδούσαν εμβατήρια της εποχής.

Η διέλευση των Βερσαλλιερων (Μηχανοκίνητο Πεζικό στη πραγματικότητα) τροχαδην με την μπάντα τους να σαλπίζει τρέχοντας, ξεσηκώνει πάντα τους θεατές της παρέλασης στη Ρώμη.

Η παρελαση έκλεισε με το ακροβατικό σμήνος και την προσγειωση ενός αλεξιπτωτιστου ελευθερας πτώσεως με μια τεράστια σημαία μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εγινε επίσης και κατάθεση στεφάνου απο τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Μνημείο της Πατρίδος γνωστό και σαν Βικτοριάνο.

Εκπροσώπησα με εξαιρετική τιμή στη παρελαση στη Ρώμη την ΕΕ και τις Ελληνικές ΕΔ.Είχα συνομιλία με τον νέο Πρωθυπουργό Κόντε και την νέα ΥΠΑΜ Τάρτα (πρώην Αξκο τώρα εφεδρη Τχη) που ορκίστηκαν χθες.

Η παρουσίαση μου στον Πρόεδρο Ματαρελα και η συνομιλία πηρε έκταση στα ΜΜΕ δεδομένης της ξεκάθαρης φιλοευρωπαϊκής του στάσης

 

 

Ελάτε στην ομάδα μας στο Facebook με ένα κλικ ΕΔΩ

Πούλησέ το