Ο Πάνος Καμμένος “αγκαλιά” με την ΠΟΜΕΝΣ! Πώς ερμηνεύεται ο νέος ξαφνικός “έρωτας” του ΥΕΘΑ. Τι συζητούν τα στελέχη; Έρχονται εκλογές;

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Ο κύβος φαίνεται πως ερίφθη στον στρατιωτικό συνδικαλισμό και όλα μυρίζουν εκλογές! Η άλλοτε κραταιά ΠΟΕΣ, στον χώρο του στρατιωτικού συνδικαλισμού, φαίνεται ότι εκτός από την άδειά της να λειτουργεί ως ομοσπονδία, έχασε και την αίγλη της στον στρατιωτικό συνδικαλισμό και μάλλον έπαψε να είναι “χρήσιμη” στον ΥΕΘΑ.

Έτσι ο έμπειρος πολιτικός, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός για το πολιτικό του ένστικτο που οδήγησε τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, κάλεσε το αντίπαλο δέος της ΠΟΕΣ, δηλαδή την ομάδα που χωρίς να έχει ιδιαίτερη συνδικαλιστική εμπειρία, κατάφερε με τα δικαστήρια να κλείσει την ΠΟΕΣ και να την θέσει εκτός “μάχης”, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος για τον συνδικαλισμό.

Η συνάντηση έγινε αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν το υπουργείο έχει αναγνωρίσει επίσημα την ΠΟΜΕΝΣ, κάτι το οποίο δεν είχε κάνει μέχρι τουλάχιστον όσα έχουν γίνει γνωστά χθες.

Πάντως πολλά μέλη του ΔΣ της ΠΟΜΕΝΣ ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετα στην συνάντηση και έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τον Πάνο Καμμένο, αλλά και να δημοσιοποιήσουν τις φωτογραφίες πριν καν υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την συνάντηση.

Τον αγκάλιασαν, και με πλατύ χαμόγελο τόσο από πλευράς υπουργού όσο και από πλευράς συνδικαλιστών, βγήκαν φωτογραφίες, που δείχνουν ότι μια νέα περίοδος ξεκινάει για τους συνδικαλιστές της ΠΟΜΕΝΣ.

Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο, καθώς είναι αρκετοί αυτοί που ενοχλήθηκαν, λέγοντας ότι το μήνυμα που περνάνε οι φωτογραφίες είναι ότι ο Πάνος Καμμένος βρήκε τον αντικαταστάτη της ΠΟΕΣ, με την οποία είχε άριστες σχέσεις, σε σημείο μάλιστα που πολλά από τα μέλη της ΠΟΕΣ να έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις κλειδιά τόσο στο γραφείο του ΥΕΘΑ, όσο και στα Γενικά Επιτελεία και κυρίως στο ΓΕΕΘΑ.

Δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την συνάντηση, ουδείς μπορεί να γνωρίζει τους όρους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε, τι συζητήθηκε και κυρίως τι συμφωνίες έγιναν.

Η συνάντηση έγινε γνωστή με αποκλειστικό δημοσίευμα του kranosgr.blogspot.com, σύμφωνα με το οποίο “επικράτησε πολύ καλό κλίμα”, χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

ΠΟΜΕΝΣ - Καμμένος

Επιπλέον κανένας από τα στελέχη της ΠΟΜΕΝΣ δεν δίνει κάποια άλλη λεπτομέρεια για τις συμφωνίες που έγιναν και περιμένουν όλοι την ανακοίνωση από την πλευρά του υπουργείου, γεγονός το οποίο επίσης σχολιάστηκε αρνητικά, καθώς είναι τουλάχιστον περίεργο τη συνάντηση μια Ομοσπονδίας με τον υπουργό και το περιεχόμενό της, να την ανακοινώνει ο “εργοδότης”, δηλαδή το υπουργείο. Αυτό είναι κακός “οιωνός” για το τι θα επακολουθήσει, σχολιάζαν με σκωπτικό ύφος στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Ελάτε στην ομάδα μας στο Facebook με ένα κλικ ΕΔΩ

Πούλησέ το

Προηγούμενο άρθροΣχολή Ευελπίδων: Ο υποστράτηγος έγινε δρομέας για το Δίστομο
Επόμενο άρθροΟ Αλκιβιάδης Στεφανής και το πλάνο του για τους νέους Ανθυπολοχαγούς
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).